Home > Agenda > A Night Like This

A Night Like This

De-a lungul anilor, am încercat de câteva ori să-i văd live, însă niciodată n-am reu­șit.
Cu frustrarea în urechi, am conti­nuat să le ascult obsesiv albumele și să fantasmez. Toate astea au luat însă sfâr­șit luna trecută, când, la doar 50 de euro și 1.000 de km distanță, mi-am dat întâlnire cu Robert Smith & Co.
Într-o seară de sâmbătă, neobișnuit de caldă pentru luna februarie, la Viena, într-o sală cu pereți negri și foarte avangardistă, timp de aproape trei ore, The Cure au cântat în fața a cam 4.000 de oameni. Și au fă­cut-o năucitor. Au trecut prin toate perioadele, prin aproape toate albumele, au evitat elegant „hiturile” co­mer­ciale gen „Friday I’m In Love“ și „Lovecats“, dar n-au ratat capodopere precum „Fascination Street“, „Play For To­day“ sau „A Night Like This“. 36 de piese (!) de la o for­mație a cărei medie de vârstă e 50 de ani și care cântă de 30 sună a glumă. Nu e deloc. Decenți și reținuți, au cântat fără gre­șea­lă, au improvizat, s-au amuzat (între ei), apoi au părăsit scena fără un cuvânt. Deși desuet, recunosc că de-a lungul acestor 3 ore m-am simțit ca un muribund care își amintește ce­le mai importan­te momente ale vieții și că, atunci când s-a terminat, eram epuizat mai mult psihic decât fizic și perfect con­ș­tient că „a night like this“ s-ar putea să nu mi se mai întâmple vreodată.

Concertul de la Vie­­na a făcut parte din tur­neul mondial The Cure 4Tour care a început în iulie 2007 în Asia și ca­re se va termina în iu­nie 2008, în SUA.
Cele 70 de show-uri, cele mai multe sold-out, promovează noul album care va fi lansat în mai.
Din 2005, The Cure sunt Robert Smith (voce/chitară), Simon Gallup (bass), Porl Thompson (chitară) și Jason Cooper (tobe).

Articole asemanatoare
Alcoolul din hiturile cântărețelor – un subiect TABU și legat mai ales de dragostea neîmpărtășită
Sheryl Crow vorbește despre cum s-a simțit respinsă în anii 90
Nick Cave despre despărțirea de Harvey: „Am fost atât de surprins că aproape că mi-am scăpat seringa”
melodia
Melodia care te calmează înainte de o operație la fel de mult precum un medicament

Comenteaza acest articol

A Night Like This

by realitatea   1 min
0