Tabu
CULTURE

A Night Like This

De-a lungul anilor, am încercat de câteva ori să-i văd live, însă niciodată n-am reu­șit.
Cu frustrarea în urechi, am conti­nuat să le ascult obsesiv albumele și să fantasmez. Toate astea au luat însă sfâr­șit luna trecută, când, la doar 50 de euro și 1.000 de km distanță, mi-am dat întâlnire cu Robert Smith & Co.
Într-o seară de sâmbătă, neobișnuit de caldă pentru luna februarie, la Viena, într-o sală cu pereți negri și foarte avangardistă, timp de aproape trei ore, The Cure au cântat în fața a cam 4.000 de oameni. Și au fă­cut-o năucitor. Au trecut prin toate perioadele, prin aproape toate albumele, au evitat elegant „hiturile” co­mer­ciale gen „Friday I’m In Love“ și „Lovecats“, dar n-au ratat capodopere precum „Fascination Street“, „Play For To­day“ sau „A Night Like This“. 36 de piese (!) de la o for­mație a cărei medie de vârstă e 50 de ani și care cântă de 30 sună a glumă. Nu e deloc. Decenți și reținuți, au cântat fără gre­șea­lă, au improvizat, s-au amuzat (între ei), apoi au părăsit scena fără un cuvânt. Deși desuet, recunosc că de-a lungul acestor 3 ore m-am simțit ca un muribund care își amintește ce­le mai importan­te momente ale vieții și că, atunci când s-a terminat, eram epuizat mai mult psihic decât fizic și perfect con­ș­tient că „a night like this“ s-ar putea să nu mi se mai întâmple vreodată.

Concertul de la Vie­­na a făcut parte din tur­neul mondial The Cure 4Tour care a început în iulie 2007 în Asia și ca­re se va termina în iu­nie 2008, în SUA.
Cele 70 de show-uri, cele mai multe sold-out, promovează noul album care va fi lansat în mai.
Din 2005, The Cure sunt Robert Smith (voce/chitară), Simon Gallup (bass), Porl Thompson (chitară) și Jason Cooper (tobe).

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 9 iulie!

realitatea

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Delta Dunarii

realitatea

DaDa: Accesorii și haine ca în filme

realitatea

Nu banii sunt Cauza, noi suntem

Facebook lansează serviciul de cumpărături online

Andreea Damian

Cele mai simpatice scrisori trimise de copii lui Mos Craciun / “Ce gras esti!”

realitatea

Scrie un comentariu