Tabu
CULTURESlider

Academia Americană de Film schimbă regulile pentru premiile Oscar din cauza pandemiei

Academia Americană de Film a stabilit noi reguli pentru eligibilitatea filmelor pentru premiile Oscar din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, schimbarea nu este permanentă și se va aplica numai filmelor lansate în acest an.

Consiliul guvernatorilor a căzut de acord că nu mai este necesar ca un film să ruleze timp de şapte zile în cinematografele din zona Los Angeles pentru a se califica în cursa pentru Oscar. Va fi permis ca filmele să fie lansate digital, fără a rula în cinematografe. Pentru a fi luat în calcul, filmul lansat online trebuie să fi avut programată o lansare în cinematografe. El trebuie să fie pus la dispoziţia membrilor Academiei spre vizionare prin streaming cu 60 de zile înaintea lansării online.

Preşedintele Academiei, David Rubin, şi CEO-ul Dawn Hudson au reiterat importanţa experienţei cinematografice în săli, însă au subliniat că „pandemia tragică de Covid-19 face necesară această excepţie temporară în regulile noastre de eligibilitate”, citează Variety. Odată ce sălile de cinema vor fi redeschise, regula de 7 zile va fi din nou în vigoare.

Academia a mai anunţat că va elimina o categorie a premiilor Oscar – „mixajul de sunet” şi „montajul de sunet” vor fi combinate într-una singură. A fost eliminată şi vizionarea filmelor pe suport DVD. Filmele nu vor mai fi acceptate de membrii Academiei în acest format începând cu anul viitor.

Cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie 2021.

Academia Americană de Film a donat 6 mil. $

Academia Americană de Film a donat șase milioane de dolari pentru a-i sprijini pe angajaţii din industria cinematografică afectaţi de pandemia de Covid-19.

Patru milioane de dolari vor fi distribuiţi, în mod egal, între The Actors Fund şi Motion Picture & Television Fund. Restul de două milioane de dolari vor ajunge la Academy Foundation, pentru programul de granturi.

„Având în vedere că ne confruntăm cu o pandemie, este datoria noastră să îi ajutăm pe cei din comunitatea filmului care suferă. Închiderea producţiilor, afacerilor şi a sălilor de cinema are consecinţe devastatoare”, a transmis David Rubin, preşedintele Academiei. Organizaţia are peste 8.400 de membri, din Statele Unite ale Americii şi din străinătate.

ARTICOLE SIMILARE

Varsta inocentei, Edith Wharton

realitatea

Bibi și Antonio Pican s-au despărțit! Mesajul emoționant publicat de artistă

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Roma impune reguli drastice pentru turiștii prost-crescuți

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 11 martie!

realitatea

Sportul salveaza vieti – eveniment caritabil Colectiv

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu