Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Acasă la supermodelul Elsa Hosk / Un loft vintage în NYC

Fără să ceară sfatul vreunui designer, top-modelul suedez care va deveni, în curând, mămică și-a decorat singură casa din SoHo, New York. Rezultatul? Un loft aerisit, în culori calde și primitoare cu elemente decorative vintage și…care e la vânzare! Până strângem 3,5 milioane de dolari pentru a achiziționa imobilul, haideți să vedem cum arată.


Supermodelul Elsa Hosk stă așezată la masa din dining de la Ilse Crawford, purtând un blazer de la Modus, pantaloni Kwaidan Editions și pantofi Christopher Esber.

M-am uitat doi ani după locul ăsta…Am avut o grămadă de cerințe.

 Elsa Hosk, supermodel 

Pe o stradă lăturalnică și aparent foarte liniștită din Soho se ascunde o bijuterie rară: un loft luminos și spațios, aflat la doar câțiva pași de străzile aglomerate și ticsite de magazine și restaurante. Pentru suedeză, locul a părut, încă de la început, prea bun ca să fie adevărat

Era apartamentul visurilor mele, pe strada visurilor mele.

ELSA HOSK
Elsa a lucrat împreună cu Alveary Architecture pentru a rearanja spațiul superior și a-l converti într-un etaj în toată regula. Insula de bucătărie are un blat de marmură și scaune de bar Erik Buch.

„Niciodată n-am folosit bucătăria așa de mult ca în carantină.” glumește Elsa despre cea mai recentă iubire a sa, altădată, un spațiu nefolosit.

La început

Loft-ul dispune de un tavan înalt, iar lumina e numai bună pentru ședințe foto. Atunci când l-a cumpărat, apartamentul avea și un mezanin. De acolo, foștii proprietari aveau grijă ca totul să fie perfect la petrecerile pline de fast și cinele opulente à la Gatsby, care presupunem că aveau loc la nivelul etajului principal. 

Pe lângă aceste avantaje foarte convingătoare, mai era, desigur, loc de îmbunătățiri. „Era neatins.” spune Elsa încântată înainte de a mărturisi că a renovat…tot!

Coșmarul renovării

Bucătăria inițială a fost anulată. I s-a găsit un loc nou în capătul opus al apartamentului. Negocieri nesfârșite au culminat cu construirea celui de-al doilea etaj. Pardoselele au fost aduse din Danemarca…Toate acestea au făcut parte dintr-un proiect îndelungat și anevoios, deloc potrivit pentru cei slabi de inimă. 

Doi ani și o viață de om mai târziu, loft-ul era gata de a fi locuit…De fapt, aproape gata.

„Am avut o pânză albă de la care am pornit, ceea ce a fost minunat pentru că voiam să construiesc ceva care chiar să mă reprezinte.”, explică supermodelul care a semnat recent cu agenția de talente de la Hollywood, CAA, despre dorințele sale, mai degrabă, simple și alimentate de o viață foarte agitată.

Acasă

Și-a petrecut majoritatea anilor din perioada adultă doar prin hoteluri. Rutina unei vieți pe podiumurile de modă a făcut-o să tânjească după genul acela de familiaritate care nu poate fi regăsit decât într-un spațiu cu adevărat personalizat. De la acest gând a pornit ideea de a crea un refugiu sigur, care să simtă 100% că-i aparține.

Un candelabru vintage Murano stă suspendat deasupra unui dulap Stillmade și a unui scaun Ochre, toate piesele făcând parte din dormitorul principal.

Am aplicat aceeași filosofie ca atunci când mă îmbrăc.

ELSA HOSK

Top-modelul povestește că procesul de creație al design-ului interior a fost similar cu cel al alegerii unei ținute, combinând și căutând mereu texturi, materiale și culori.

Un loc doar al ei

Elsa nu a ratat niciun detaliu atunci când și-a amenajat unul dintre locurile sale favorite: cuibușorul improvizat de sub scări. „Aici mă îmbrac și mă aranjez.”, spune ea.

Completat de un scaun scoică de Philip Arctander, e clar locul perfect pentru a te îmbrăca și aranja.

Simț estetic și fler pentru negocieri

Talentul nativ al Elsei pentru design împreună cu abilitățile ei de negociere au fost rețeta ideală când s-a ajuns la momentul mobilării.

Design-ul este procesul creativ suprem — poți reflecta cu adevărat asupra sentimentelor și stărilor tale prin lucrurile și obiectele de care te înconjori.” remarcă ea despre acest proiect. Nu a fost loc de niciun decorator: o decizie pe  care a luat-o din dorința  de „a curatoria” spațiul cu mare grijă, selectând piese unice, care îi reprezintă stilul personal.

Elsa stă mândră pe canapeaua ei modulară și mult râvnită de la Mario Bellini, purtând un costum Jacquemus și sandale BY FAR. În fundal, piesa preferată a Elsei — o oglindă Ettore Sottsass aruncă o lumină rozalie prin tot spațiul.

„Mereu am vrut-o. De fiecare dată când aveam un job important, mi-aș fi cumpărat ceva ce îmi doream dintotdeauna să am.”, remarcă ea despre oglida luminoasă și magică.

Economie

Lipsa onorariului pentru designer a fost, de asemenea, un mare bonus. „Cred că am făcut multe afaceri bune…Dacă aș fi avut un decorator, probabil că ar fi fost mult mai scump.”, susține ea cu mândrie. Nu a fost, totuși, un chilipir să adauge asemenea piese ca oglinda Ettore Sottsass, canapeaua Mario Bellini și cele două scaune de lounge Pierre Paulin pe lista de produse vintage. Fără să-l mai menționăm pe Picasso, pe care l-a cumpărat în urma unei licitații și care atârnă acum în living.

Dormitorul Elsei are o vedere superbă spre întreaga casă pe care și-a amenajat-o singură, lipsindu-se de sfaturile unui designer.

Mici cuiburi de confort

Tânjind mereu după confort, a decorat fiecare colț în texturi primitoare și catifelate pentru a crea „cuiburi” de relaxare.

Această metodă de a le dispune nu este accidentală. „În Suedia, sunt multe camere (în case) în care poți crea atmosfere diferite.” adaugă aceasta.

De la dormitorul în culori pastelate ca bezelele pufoase și până la dressing-ul intim, fiecare colțișor din loft te face să uiți de agitația străzilor new-yorkeze.

De vânzare

Pe 25 septembrie 2020, un articol din Los Angeles Times anunța că loft-ul Elsei a fost scos la vânzare pentru suma de 3,5 milioane de dolari. Conform aceleiași publicații, în 2014, Hosk a plătit două milioane de dolari pentru spațiul asupra căruia și-a pus amprenta.

Elsa Hosk (31 ani) a jucat baschet profesionist în Suedia înainte de a se muta la New York și a deveni fotomodel pentru brand-uri faimoase ca Victoria’s Secret, Dolce & Gabbana and Dior.

sursa: Architectural Digest

ARTICOLE SIMILARE

IT BAG – cel mai fashion model de geantă 2021

Andreea Damian

Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

realitatea

REGINA ANGLIEI, 88 ani – grav bolnava!

Oreste îl face praf pe Mircea Badea! Ce spune la adresa lui

VIRAL! CLATITE: Cea mai simpla si sanatoasa RETETA!

Secretul femeii care a aniversat 111 ani: Bea alcool si a fumat la greu!

Scrie un comentariu