Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Acele detalii care te împiedică să te bucuri pe deplin de vacanță

Vacanțe prea lungi, idealizarea programului de vacanță, muncă lăsată neterminată, iată câte elemente îț pot strica concediul pe care l-ai planificat cu atâta pasiune.

Aștepți cu nerăbdare aceste trei săptămâni de odihnă. Vorbești și visezi doar asta. Dar de ce nu poți profita la maximul de vacanță? Este posibil ca unele neplăceri zilnice sau obiceiuri proaste să se fi strecurat în valizele tale. În acest articol descoperi care sunt aceste elemente perturbatoare.

Ai prea multe așteptări

Ai identificat plajele paradisiace din Grecia și deja te imaginezi stând pe un șezlong savurând un cocktail. Aceste vacanțe sunt singura ta motivație în ultima vreme … și iată prima ta greșeală. „Când ne facem prea multe planuri, când idealizăm ceva, suntem, în general, dezamăgiți, deoarece realitatea este adesea diferită. O putem trăi prost”, explică psihologul Maïté Tranzer, potrivit Madame Figaro. Și acest comportament ar putea chiar să ne facă să ratăm totul.

Ți-ai planificat vacanța

Ai putut să îți iei doar o săptămână de concediu, deci este important pentru tine să optimizezi cât mai mult timpul. Pentru aceasta, ai stabilit un program foarte precis, de urmat din prima până în ultima zi, iar neprevăzutul nu este acolo. Chiar dacă începe cu o intenție bună, ideea poate fi rapid o sursă de conflict dacă te afli într-un grup. Deci trebuie să te ții de grup și este necesar să ne respectăm dorințele reciproc. În plus, făcând loc spontaneității, te vei bucura mai mult de moment.

Păstrezi același ritm ca în fiecare zi

Ești în vacanță, deci a priori mai puțin stresat/ă. Deci, ce rost are să te superi dacă chelnerul întârzie puțin să aducă prânzul? „Încercăm întotdeauna să folosim cât mai bine timpul în viața noastră de zi cu zi și păstrăm inconștient același comportament în vacanță, fără să știm cu adevărat de ce”, informează Maïté Tranzer. Cu toate acestea, este esențial să încetinim și să ne luăm timp pentru a aprecia momentul: „Corpul și mintea nu își dau seama că suntem în vacanță până nu facem schimbări”, spune Sophie Trem. Ca să nu mai vorbim că stresul și graba creează anxietate.

Te trezești devreme

Corpul se obișnuiește cu ritmul zilnic și uneori este dificil să îl deprogramăm. Acest lucru poate fi frustrant și poate interfera cu odihna, deoarece întregul punct al concediului este tocmai de a scăpa de acest ritm obișnuit.

Te gândești la job

„La fel ca atunci când suntem la locul de muncă ne gândim la vacanță, când suntem în vacanță ne gândim în mod natural la muncă”, notează Sophie Trem. Potrivit psihologului Maïté Tranzer, „acest lucru generează un sentiment de ceva neterminat, care poate duce chiar la teama de a pierde locul pe care l-am creat pentru noi înșine la locul de muncă”. Un gând duce la altul: „Devii rapid stresat, preocupat și ajungi să te simți vinovat. Atenția noastră fiind concentrată asupra a ceea ce nu am făcut, va fi deci imposibil să ne relaxăm complet”, avertizează Sophie Trem. Așadar, asigurați-vă că plecați în vacanță cât mai împăcat posibil, îndeplinind sarcinile în curs.

Pleci în vacanțe prea lungi

Vacanță întreaga lună iulie ți s-a părut o idee bună, dar după două săptămâni descoperi că Santorini nu este atât de mare pe cât credeai și începi să te plictisești. „Plictiseala poate face apel la un sentiment de goliciune sau singurătate extremă”, spune Maïté Tranzer. Acest lucru îi poate împinge pe unii să fie hiperactivi în timpul concediului pentru a evita acest sentiment. Vacanțele prea lungi pot face să apară și sentimente de nostalgie, precizează psihologul.

ARTICOLE SIMILARE

Gabriel Cotabiță, internat de urgență în spital

Andreea Damian

Toni Garrn și-a făcut singură machiajul de mireasă! Cum obții sprâncene „la modă” pentru ziua nunții

Andreea Damian

Avertismentul oamenilor de știință! Ce s-a descoperit la pacienții infectați și vindecați de coronavirus

Andreea Damian

Stilul prințului Philip: garderoba fără cusur a unui gentleman

Andreea Damian

Ce mult a slăbit Gina Pistol după naștere! A postat imaginile pe Instagram

Andreea Damian

Transformare SPECTACULOASĂ, după 40 de minute de machiaj!

Scrie un comentariu