Home > beauty > Acest amestec te ajută să scapi de punctele roșii de pe picioare

Acest amestec te ajută să scapi de punctele roșii de pe picioare

picioare

Punctele roșii de pe picioare nu sunt un motiv de îngrijorare, însă pentru multe femei prezența lor le creează disconfort. Pe lângă faptul că sunt inestetice, punctele roșii produc inflamații la nivelul epidermei.

Această problemă apare atunci când porii sau foliculii de păr sunt încărcații de bacterii, cellule moarte sau un exces de secreții seboreice. După epilare, firele de păr tăiate creează blocaje care provoacă inflamații și umflături la nivelul pielii. Iar cu cât sunt mai expuse la soare, acești foliculi se oxidează și capătă o culoare distinct.

Acneea, foliculita dar și pielea uscată pot contribui, de asemenea, la apariția acestor puncte roșii. Tratamentele cosmetice la salon pentru ameliorarea acestei probleme sunt adesea costisitoare. Însă trebuie să știi că remediul se află chiar în bucătăria ta. Un aparat de ras ascuțit cu curat, epilarea în sensul creșterii firelor de păr și o cremă hidratantă sunt tot ce ai nevoie să previi apariția iritațiilor.

Iată câteva soluțiii la îndemână care te vor ajuta să obții picioare catifelate.

  1. Combină două linguri de lapte bătut cu o lingură de sare de mare și aplică amestecul pe picioare timp de 5 minute. Proprietățile astringent ale acidului lactic din laptele bătut curăță porii, în timp ce sarea de mare exfoliază pielea.
  2. Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări în cosmetică în acest caz, bicarbonatul reduce inflamația pielii și o exfoliază. Obține o pastă pe care o aplici pe picioare timp de câteva minute folosind apă sau oțet.
  3. Amestecă 2 linguri de pulpă de aloe vera, 2 de zahăr brun și una de suc de lămâie, până se omogenizează. Aplică acest amestec pe picioare cu ajutorul unui prosop ud în mișcări circulare, timp de cinci minute. Apoi spală-te pe picioare cu apă caldă și hidratează. Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii, zahărul brun exfoliază iar sucul de lămâie va decolora pielea.

NOTĂ: Nu e nevoie să aplici aceste remedii în fiecare zi, fiind suficient de două ori pe săptămână. De asemenea, ca să eviți apariția punctelor roșii de pe picioare, exfoliază pielea cu trei zile înainte de epilare. Dacă nu vă epilați la duș, înfășurați-vă picioarele în ciorapi pe care ați aplicat ulei de cocos sau de măsline. După epilare, clătiți picioarele cu apă rece și aplicați ulei de măsline.

 

Articole asemanatoare
boli de inimă
Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu
tocuri
Ghidul de supraviețuire pe tocuri pentru petrecărețe
picioare
Vrei să afli cum se comportă într-o relație? Privește-i picioarele!
“Ce-i în neregulă cu picioarele ei?”: Elle Macpherson atacată online pentru o poză de pe Instagram

Comenteaza acest articol

Acest amestec te ajută să scapi de punctele roșii de pe picioare

by Andreea Damian   1 min
0