Home > Health > Acest amestec te protejează de țânțari toată vara. Se obține foarte ușor

Acest amestec te protejează de țânțari toată vara. Se obține foarte ușor

țânțari

Nimic nu este mai supărător decât un țânțar care să te bâzâie toată noaptea, iar dimineața să te trezești cu niște mușcături de toată frumusețea. Și ești cu atât mai frustrat, cu cât ai investit bani aiurea în niște dispozitive și produse împotriva insectelor, care nu și-au făcut datoria.

Mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare vara și plimbările lungi de seară în parc. Din păcate, un oaspete nedorit își face adesea simțită prezența: țânțarul. Pentru unele persoane, mușcătura lor creează și o reacție urâtă asupra pielii. Problema este că țânțarii nu sunt doar cunoscuți pentru bâzâitul lor enervant și mușcăturile lor, ci pot purta și unele boli foarte grave, cum ar fi virusul West Nile, febra dengue, virusul Zika și chiar malaria.

Lumânările parfumate au fost foarte eficiente și populare la un moment dar, dar ultimele cercetări au arătat că nu sunt recomandate pentru sănătate. Au mai existat câteva produse, care din păcate dăunu ecosistemului. Vă propunem însă o lumânare parfumate, 100% naturală, obținută numai din ingrediente naturale. Nu numai că veți scăpa de țanțari, dar vă vor parfuma serile de vară.

Aveți nevoie de o lumânare care plutește, apă, o mână de crenguțe de rozmarin, 5 felii de lime, 7-10 picături de ulei de eucalipt infuzat cu lămâie, câteva felii de lămâie.

Amestecați toate ingredientele într-un borcan de sticlă și apoi așezați o lumânare deasupra. Pentru mai multă creativitate, puteți picta borcanul într-un model drăguț. În loc de ulei esenția de eucalipt puteți încerca ulei de lavandă, extract de vanilie, suc de lămâie, ulei de scorțișoară sau ulei de neem.

14 plante care țin țânțarii la distanță și miros grozav

Articole asemanatoare
Criza climatică dăunează grav sănătății umane, inclusiv prin răspândirea bolilor infecțioase
țânțari
14 plante care țin țânțarii la distanță și miros grozav
6 modalități de a ține țânțarii la distanță

Comenteaza acest articol

Acest amestec te protejează de țânțari toată vara. Se obține foarte ușor

by Andreea Damian   1 min
0