Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Acest copac este atât de toxic, încât nu poți sta sub el atunci când plouă. Poate duce la orbire

În 1999, radiologul Nicola Strickland a plecat într-o vacanță în insula Tobago, un paradis tropical cu plaje idilice, pustii. În prima ei dimineață acolo, a plecat în căutare de scoici și de corali în nisipul alb, dar lucrurile a luat o întorsătură foarte urâtă.

Împrăștiate printre nucile de cocos și mango de pe plajă, Strickland și prietena ei au găsit niște fructe verzi cu miros dulce, care semănau cu niște mere. Amândouă au făcut greșeala să muște din ele. După câteva momente, gustul, la început placut, s-a transformat într-unul amar, într-o senzație de arsură acută. Le durea gâtul îngrozitor. Durerea era atât de mare, încât cu greu femeile își mai puteau înghiți propria salivă.

Fructul aparținea celui mai toxic arbore de pe Pământ. Copacul morții, pe numele său științific Hippomane mancinella, poate fi găsit în America Centrală, Caraibe și anumite părți din America de Sud.

Absolut orice parte a acestui copac e toxică, extrem de otrăvitoare, iar „interacțiunea și ingerarea oricărei părti a acestui copac poate fi letală”, arată Florida Institute of Food and Agricultural Sciences. De vină e seva lăptoasă care hrănește acest arbore, seva care ajunge atât în frunze, cât și în fructe. Simplul contact cu orice parte a acestui copac produce arsuri severe. Chiar și fumul provenit în urma arderii lemnului acestui copac poate duce la orbire temporară.

În mod normal, acești copaci au desenate pe trunchi niște cruci roșii sau câte un inel de aceeași culoare ori au în imediata vecinătate avertismente. Nu însă peste tot!

ARTICOLE SIMILARE

Noua melodie a lui George Michael s-a lansat înaintea filmului Last Christmas

realitatea

Primele imagini de la botezul copilului Annei Lesko!

Fotografie Cristiana Apostol – Secvente

realitatea

De ce mâncarea rece ne face să mâncăm mai mult

Andreea Damian

Serena Williams, sfaturi dure pentru buna sa prietenă, Meghan Markle

Andreea Damian

Pug-ul, un caine iubit de vedete

realitatea

2 comentarii

Copacul atât de toxic, încât te poate orbi – Stiri 21 February 2020 at 17:26

[…] Citește continuarea pe tabu.ro […]

Răspunde
Copacul atât de toxic, încât te poate orbi » Jurnal Actualitati 22 February 2020 at 5:17

[…] Citește continuarea pe tabu.ro […]

Răspunde

Scrie un comentariu