Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Acest ingredient anti-îmbătrânire are același efect ca și botoxul, potrivit dermatologilor

Similar cu injecțiile cu botox, acest ingredient activ din familia peptidelor netezește ridurile de expresie și modifică aspectul pielii fără a fi nevoie să apelezi la medicina estetică.

Indiferent de vârstă, este imposibil să scapi de ridurile de expresie. Ele pot apărea și la vârsta de douăzeci de ani din cauza expresiilor faciale repetate. Când devine un complex, injecțiile cu botox sunt cea mai eficientă metodă de remediere: prin paralizarea mușchiului, acestea împiedică mișcarea feței și, prin urmare, formarea ridurile. Cu toate acestea, există o altă modalitate de a le reduce și preveni fără a trece prin mâna medicului estetician.

Ce este argilerina?

După numele său real acetil hexapeptidă, acest ingredient activ cosmetic aparține familiei peptidelor. Cunoscute pe scară largă în industria frumuseții pentru beneficiile lor anti-îmbătrânire, antirid, peptidele sunt aminoacizi care stimulează producția de colagen și elastină pentru a menține o piele sănătoasă și plină.

Particularitatea acestei peptide? Ajută la reducerea mișcării musculare și, prin urmare, a ridurilor rezultate. Eficacitatea sa este de așa natură încât ar putea concura cu botoxul, potrivit dermatologilor.

Beneficiile argilerinei pentru piele

Datorită beneficiilor sale de netezire și umplere, argirelina acționează imediat și are un „efect Photoshop” instantaneu.

„Este prima peptidă care are un efect direct asupra ridurilor de expresie. Toți cei din cosmetică încearcă să imite botoxul și, până acum, argirelina este unul dintre cei mai buni concurenți”, a declarat medicul american Rita Linkner pentru revista Byrdie.

Argirelina este o peptidă care afectează comunicarea între nerv și mușchi, astfel încât mușchii să nu se poată contracta corect. Pe lângă efectele sale paralizante asupra mușchilor, stimulează și producerea de colagen, care ajută la menținerea pielii netede și fără riduri. Mai simplu spus, mai puține contracții musculare duc la mai puține riduri. În plus, deoarece stimulează producția de colagen (proteina responsabilă pentru pielea fermă și plină), argirelina îmbunătățește nivelurile de hidratare a pielii și o face să pară mai plină.

Ce trebuie să știi despre produsele pentru piele care conțin argirelină

Argirelina este o denumire înregistrată, așadar există un singur laborator din Spania care are patentul asupra acestei peptide. Laboratorul a oferit licența altor branduri, care o combină cu alte ingrediente cu efect anti-aging, spune medicul dermatolog Rita Linkner. Formula fiecărui produs în parte îi va afecta eficacitatea.

„Doar pentru că un produs conține argirelină nu înseamnă neapărat că este eficient. Formula în sine, dar și dimensiunea peptidei, afectează cât de adânc poate penetra pielea”, spune medicul.

Când cauți un produs cu argirelină, alege unul care nu conține alcool, mai ales dacă ai pielea uscată.

„Este dificil de inclus argirelina în formule pentru îngrijirea pielii și unele companii amestecă ingredientul cu diferite tipuri de alcool, ceea ce îi contracarează efectele hidratante”, avertizează Shah.

ARTICOLE SIMILARE

Kilogramele au luat-o razna! Anca Badiu nu-si mai poate tine sub control greutatea

Virgil Abloh, prietenul lui Kanye West a fost angajat de Louis Vuitton

realitatea

Cardi B explică de ce a “drogat și jefuit” bărbații înainte de a deveni celebră

realitatea

Dezvăluiri despre relația tensionată dintre Charles și Andrew. Regina a recunoscut tot!

Andreea Damian

Coaja de păstârnac și florile de castravete dictează tendințele alimentare în 2019

Andreea Damian

Netflix are câteva filme bune dar evită din nou participarea la Festivalul de la Cannes

Andreea Damian

Scrie un comentariu