Tabu
Image default
HEALTH Slider

Acest test simplu ar putea confirma că ai fost infectat cu coronavirus

Ai observat anomalii pe unghii, cum ar fi apariția liniilor verticale și deschise pe unghii? „Unghiile COVID” sunt cel mai nou semn că o persoană a trecut prin boală, conform unui expert britanic.

Oboseală, pierderea gustului, mirosului,aceste simptome ale Covid-19 pot persista săptămâni sau chiar luni la unii pacienți. Infecția cu coronavirus poate provoca și alte consecințe mai surprinzătoare, cum ar fi căderea părului sau pierderea auzului. Dar asta nu este tot: tocmai a fost identificat un nou simptom al bolii. Este vorba despre „Unghiile Covid”, care se caracterizează prin apariția unor anomalii, cum ar fi liniile clare pe unghii în urma infecției cu Covid-19. Acest simptom ar putea fi la fel de util ca un test de Covid-19.

„Unghiile tale arată ciudat? Unghiile COVID sunt recunoscute pe măsură ce unghia se recuperează după infecție, iar în momentul creșterii formează o linie alba vertical. Poate să apară fără iritații pe piele asociate și să pară inofensivă”, a spus Tim Spector, coordonatorul aplicației Zoe Symptom Study. El a postat și o imagine în care apar unghiile unei femei cu dungi verticale pe ele.

Se spune că acele caracteristici care apar pe unghie sunt liniile lui Beau, așa cum explică dr. Tanya Bleiker, președintele Asociației Britanice a Dermatologilor. Acestea iau aspectul de indentări transversale, cu alte cuvinte indentări care traversează unghia și apar la câteva luni după infecție. „Sunt inofensive și dispar în timp”, spune ea, potrivit HuffPost.

Având în vedere că unghiile cresc în cicluri de aproximativ șase luni, semnele infectării cu Covid-19 pot apărea pe unghii la mai mult timp după infectarea propriu-zisă. Acest simptom nu înseamnă neapărat că o persoană a fost infectată cu Covid-19, susțin experții. Anomaliile unghiilor pot apărea de la traume la nivelul acestora sau deficiențe de vitamine, potrivit Healthline. Dar, așa cum sugerează prof. Spector, mai multe persoane vindecate de Covid-19 văd aceste linii pe unghii, deși nu au alte simptome pe piele care ar sugera o altă afecțiune.

Prin urmare, apariția acestor linii pe unghii nu este specific Covid-19 și nu înseamnă neapărat că ai fost afectat de boală. Această manifestare poate, totuși, să ofere indicații asupra unei posibile infecții anterioare cu coronavirus. Pentru Tim Spector, acest simptom ar putea constitui o alternativă eficientă la testele serologice care fac posibilă detectarea prezenței anticorpilor în sânge. „Acesta este un test ieftin de anticorpi. Oamenii trebuie doar să se uite la unghiile lor”, a spus specialistul pentru Business Insider.

ARTICOLE SIMILARE

Despărțire – șoc în showbizul românesc! Și-au spus „adio” după opt ani de relație. Au împreună o fetiță

Andreea Damian

Suma pe care a obținut-o Ed Sheeran pentru acuzațiile de plagiat

Andreea Damian

Cântăreața Sia a devenit bunică la doar 44 de ani

Andreea Damian

Ucraina a câștigat Eurovision 2022! Pe ce loc s-a clasat România

Andreea Damian

Top 5 afecțiuni medicale care îi afectează pe milenari

Andreea Damian

Mega Mall București ⎪ Expoziția „Povești de iubire”

Ciocîrlan

Scrie un comentariu