Tabu
Image default
HEALTH Slider

Aceste 6 alimente care vă vor reduce durata de viață

Mersul regulat, citirea unei cărți, meditația, iată câte obiceiuri te pot ajuta să trăiești mai mult. Ce se întâmplă dacă ai ști că elementul cheie al creșterii speranței de viață este să mănânci mai bine? Potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de știință americani, anumite alimente ar trebui consumate cu moderație, sau chiar evitate, deoarece ne-ar reduce durata de viață. Află ce produse ar putea dăuna longevității.

Știm că alimentele au un impact real asupra sănătății noastre. Conținutul farfuriei poate, de exemplu, să ne facă pielea grasă sau să provoace apariția acneei. De asemenea, ne poate deteriora dinții. Un alt impact: anumite alimente au puterea de a dezechilibra flora intestinală. Alte produse ar afecta și speranța noastră de viață, potrivit unui studiu publicat pe 18 august în revista Nature Food. Cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite au identificat alimentele care ar reduce longevitatea și cele care ne oferă o viață mai lungă.

Pentru a-și desfășura cercetările, oamenii de știință au examinat 5.853 de alimente consumate pe scară largă în Statele Unite, pentru a vedea influența directă a produselor asupra duratei de viață. Pentru aceasta, ei „au combinat indicatori nutriționali pe baza sănătății și 18 indicatori de mediu pentru a evalua, clasifica și prioritiza diferitele alimente”. Apoi au determinat numărul de minute de viață pierdute sau câștigate pe gram de alimente.

Cercetătorii au descoperit că mai multe alimente ne scurtează durata de viață. Printre acestea, găsim:

Hot dog-ul – se pierd 36,3 minute de viață sănătoasă
Băuturi răcoritoare – ne scurtează viața cu 12,4 minute
Cheeseburgers, care ne-ar scurta viața cu 8,8 minute
Pizza – pierdem 7,8 minute din speranța de viață
Bacon, care ar duce la pierderea a 6,4 minute de viață
Cheddar, care ar reduce speranța de viață cu 1,4 minute

Speranța de viață: alimente care salvează ne prelungesc viața

Conform rezultatelor cercetării, o porție de nuci ar putea adăuga 26 de minute, un sandviș cu unt de arahide / gem ar crește, de asemenea, speranța de viață a unei persoane cu o jumătate de oră. Alte alimente care promovează longevitatea: somonul și bananele. Acestea ar aduce încă 13,5 minute de viață sănătoasă. Potrivit autorilor studiului, se crede că roșiile și avocado te ajută să rămâi în viață mai mult timp.

„Analiza noastră a mai arătat că prin înlocuirea a doar 10% din aportul zilnic de calorii din carne de vită și carne procesată cu fructe, legume, nuci, leguminoase și fructe de mare, s-ar putea vedea rezultate. Beneficii substanțiale pentru sănătate, și anume un câștig de 48 de minute per persoană pe zi, și o reducere de 33% a amprentei de carbon a alimentelor”, au spus oamenii de știință.

ARTICOLE SIMILARE

Antibiotic puternic, descoperit de Inteligența Artificială

Andreea Damian

Cum să seduci un bărbat în mediul online

Andreea Damian

Julia Roberts s-a transformat în Kim Kardashian

Andreea Damian

Sean Penn și-a împins fosta logodnică în brațele lui Brad Pitt

Andreea Damian

Tendințele modei: 5 piese vestimentare care ar trebui să se afle în dulapul tău în 2021

Andreea Damian

Șapte lucruri de făcut în weekend ca să începi săptămâna în forță

Andreea Damian

Scrie un comentariu