Tabu
Image default
LIFE & LOVE LIFESTYLE Slider

Aceste aplicații ar putea să fi informat Facebook despre când ai făcut sex ultima oară

E posibil ca cea mai bună prietenă să nu știe când ai făcut sex ultima dată, dar Facebook să fi aflat deja. Cel puțin două aplicații de urmărire a perioadelor menstruale, Maya și MIA Fem, au împărtășit detalii intime despre sănătatea sexuală a utilizatorilor cu Facebook și alte companii, potrivit unui nou raport al Privacy International.

În unele cazuri, aceste detalii, care sunt înregistrate de către utilizatori în aplicație, includeau când un utilizator a făcut sex ultima dată, tipul de contracepție folosit, starea de spirit și dacă ovula. Concluziile ridică întrebări despre securitatea informațiilor într-o epocă în care angajatorii, asiguratorii și agențiile de publicitate pot utiliza date pentru a discrimina sau viza anumite categorii de persoane.

Informațiile au fost partajate cu Facebook, un produs care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pentru sisteme de operare specifice, să urmărească analiticile și să-și monitorizeze aplicațiile prin intermediul rețelei de publicitate Facebook.

Privacy International a constatat că Maya și MIA au început să partajeze date cu Facebook imediat ce un utilizator a instalat aplicația pe telefonul ei și a deschis-o, chiar înainte de semnarea unei politici de confidențialitate.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Joe Osborne, a spus că agențiile de publicitate nu au acces la informațiile de sănătate sensibile distribuite de aceste aplicații. Într-o declarație, el a spus că sistemul publicitar Facebook „nu utilizează informațiile obținute din activitatea oamenilor în alte aplicații sau site-uri web” atunci când agenții de publicitate aleg utilizatorii vizați în funcție de interes.

Dar multe femei susțin că au conceput strategii pentru a utiliza aplicațiile fără a dezvălui toate informațiile lor cele mai sensibile. Printre acele strategii: folosirea de nume false și chiar introducerea de date incorecte.

Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume cu 1,2 miliarde de utilizatori zilnici, solicită utilizatorilor să aibă încredere în ea cu informații din ce în ce mai sensibile decât în ​​orice moment din trecut.

Săptămâna trecută, compania a lansat Facebook Dating în Statele Unite, un serviciu matrimonial care sugerează potențiali parteneri pe baza preferințelor, intereselor și activității Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie Sorin Onisor – Maroc

realitatea

Afla cum sa iti faci cel mai simplu machiaj de seara

realitatea

Armand Assante își dă întâlnire cu publicul bucureștean

Andreea Damian

Jean Paul Gaultier este cel mai recent designer pe lista celor care interzic blana

realitatea

Intelege-ti propriile emotii, asculta-ti corpul!

realitatea

DE CE s-a sinucis frumoasa din BURLACUL

2 comentarii

Facebook știe și când ai făcut sex ultima dată! - Ziare pe Net 10 September 2019 at 18:29

[…] Aplicaţia ce a informat Facebook când ai făcut sex ultima dată, pe TABU.RO […]

Răspunde
Aplicaţia ce a informat Facebook când ai făcut sex ultima dată - Stiri eZZ 10 September 2019 at 19:55

[…] Aplicaţia ce a informat Facebook când ai făcut sex ultima dată, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu