Tabu
FASHION What's hot

Aceste clişee ne dor, shopping edition: Paieta

Mă învârteam eu prin magazine, căutând o rochie nouă de seară, când m-a lovit trăsnetul. La propriu. Şi nici măcar n-aveam metal la mine. Pur şi simplu, eram înconjurată de tone de rochii sinistre, antipatice cu corpul uman şi decorate cu un munte de paiete.

WTF?

Înţeleg orice, în materie de ţoale. Jur. Înţeleg croiul în V, care să dea iluzia de siluetă chiar şi în cazul persoanelor dizabilitate din punct de vedere al cântarului, care refuză sistematic să măsoare grupuri. Înţeleg corsetul, pentru că dacă te excită extrem de tare un anumit tip, oricum nu poţi respira, aşa că măcar ai pe ce să dai vina. Înţeleg decolteul dorsal, cu vedere la curbura feselor şi îl înţeleg pe cel frontal cu vedere la buric, pentru că-i dată ca s-o dai, nu să mergi cu ea în rai. Înţeleg dantela rafinată, care descoperă savant tot ce acoperă. Înţeleg hainele decupate în zone neaşteptate, care sugerează: “Aşa e şi viaţa mea sexuală”. Înţeleg fustele cu despicătură, care să zică “munceşte, dacă vrei să vezi ceva. eu sunt accesibilă DOAR pe aici.” Înţeleg fermoarul în zona pubiană, pentru a evita reacţiile de tip: “Îmbracă-te, că nu te mai…”

Aşadar, înţeleg aproape orice perversiune a artei vestimentare. Dar să mă lovească trăsnetul şi a doua oară, dacă înţeleg nevoia de a sclipi precum sorcova.

OK, nevoia de a sclipi precum sorcova să zicem că o înţeleg. E, să zicem, una proastă ca noaptea, dar dornică de atenţie. Nu poate străluci prin spirit, prin replici, prin farmec personal? Străluceşte prin paietele cusute de tanti Getuţa croitoreasa pe o rochie sau o bluză care mergea perfect şi fără.

Sau e una care vrea să sublinieze că are banu’ gros cât cuprinde. Când exista aristocraţie, se foloseau diamante, rubine, safire, etc. Parvenitul vrea doar să pară, nu să fie. Şi atunci, a înlocuit simbolul adevărat al bogăţiei cu o chestie ieftină, sclipicioasă, în formă de monedă, care să sugereze fie că purtătoarea e deţinătoare de avut, fie că acceptă şi cash. Exact ca bordeiele de romi pe care le-am văzut eu în Cluj, decorate cu simboluri de $$$$$$.

Serios, nici măcar costumele de latex din sex shopuri nu mi se par atât de vulgare ca hainele cu paiete. Alea măcar recunosc cinstit că slujesc unui singur scop, şi anume acuplării cu picanterii. Paieta însă se duce la serate, la petreceri, la operă, la teatru, face pe cucoana, dar asta nu-i schimbă adevărata natură.

Sau, poate, purtaţi paiete să vă asortaţi cu beteala de pom. În acest caz, vă întreb: de ce nu purtaţi de Paşte haine decorate cu coji de ouă?

ARTICOLE SIMILARE

ARTMARK – deschidere de an pe piata de arta

Carine Roitfeld si Emmanuelle Alt nu mai vorbesc una cu cealalta

realitatea

Chitara Chanel, piesa de rezistență a primăverii 2009

realitatea

Street fashion: Ana

realitatea

Vaduva lui SERGIU NICOLAESCU vesela din nou! E indragostita? Galerie FOTO

LORA la o saptamana de la divort! “Sa fac un copil cu cel mai bun prieten?”

1 comentariu

Kathy Bates 17 December 2013 at 13:50

Când paietele stau pe un tricou şi purtătorul lui e bărbat, înseamnă că ai nimerit la club de manelişti.

Răspunde

Scrie un comentariu