Tabu
PEOPLESlider

Actorul Ion Caramitru a murit

Ion Caramitru a murit în cursul zilei de duminică. Actorul avea 79 de ani și era internat de aproximativ o lună la Spitalul Elias din București.

Ion Caramitru era director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, scrie Mediafax. La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge.

Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă.

A fost actor şi regizor al Teatrului “Lucia Sturza Bulandara” (din 1965), fiind, în perioada 1990-1993, şi director general al acestei instituţii. A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme.

Caramitru era președinte al Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990. În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii.

ARTICOLE SIMILARE

Adi Sână, gest romantic pentru soția sa de mărțișor! Însă ce au pățit cei doi la aeroport e incredibil

Tabu Tabu

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

Andreea Damian

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rutina ta de baie și cum să le combini

realitatea

Cât durează până îmi spune „te iubesc”?

Andreea Damian

Cum ar putea terapia cu tatuaje să ajute victimele agresiunii sexuale

Andreea Damian

Îngrijirea părului | Sfaturi prețioase pentru a-l proteja de soare

Andreea Damian

Scrie un comentariu