Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Actrița chineză dată dispărută, amendă exorbitantă pentru evaziune fiscală

fan bingbing

Fan Bingbing, actrița chineză dată dispărută din luna iunie, a fost obligată de fiscul chinez să plătească sute de milioane de yuani, sumă ce reprezintă amenzile pentru evaziune fiscală. Vedeta asiatică în vârstă de 37 de ani a fost somată de stat să plătească urgent până la sfârșitul anului – altfel riscă ani grei de închisoare – aproximativ 884 de milioane de yuani (129 de milioane de dolari). Cea mai titrată actriţă chineză este și cel mai bine plătită, cu încasări de 43 de milioane de dolari în 2017, potrivit Forbes.

În presa din China au apărut informaţii potrivit cărora Bingbing ar fi evitat să-şi plătească impozitul pe o sumă mare de bani – 7,3 milioane de yuani (1,1 milioane de dolari) – primită pentru rolul din „Air Strike” – film ce va fi lansat anul acesta. Fan Bingbing şi companiile pe care le reprezintă s-au sustras, de asemenea, de la plata altor taxe în valoare de 248 de milioane de yuani (36 de milioane de dolari).

Într-o scrisoare deschisă publicată pe platforma Weibo, Fan Bingbing a spus că acceptă decizia autorităţilor şi că va plăti penalităţile. „Îmi este ruşine de comportamentul meu şi mă scuz aici faţă de toţi”, a scris ea. „Tot ce am reuşit este inseparabil de susţinerea primită din partea statului şi a oamenilor. Fără bunele politici ale Partidului Comunist şi ale statului, fără dragostea oamenilor, nu există Fan Bingbing”.

Una dintre cele mai populare actrițe din China, Fan nu a fost văzută în public de la începutul lunii iunie, când a vizitat un spital pentru copii din Tibet. Dispariția sa a alimentat zvonurile presei potrivit cărora autoritățile chineze au arestat-o deja în mare secret, acuzând-o de evaziune fiscală. CNN raportase luna trecută, citând o sursă chineză – care ulterior a șters informația de pe site – că Fan Bingbing se află sub control judiciar. Miercuri, South China Morning Post a scris că Fan Bingbing a fost eliberată în urmă cu două săptămâni după ce s-a aflat sub supraveghere în Jiangsu. Ea a fost transferată la Beijing pentru investigaţii amănunţite.

În ultimii cinci ani, Fan Bingbing a devenit una dintre cele mai de succes vedete din industria cinematografică din China, câștigând premii importante în întreaga lume și obținând contracte avantajoase de publicitate. De asemenea, și-a făcut un nume în lumea blockbusterelor de la Hollywood cu rolurile minore din „X-Men: Days of Future Past”, „Iron Man 3” și „Despicable Me 3”.

ARTICOLE SIMILARE

RALUCA PASTRAMA ii face al doilea copil lui PEPE

11,6 miliarde de microplastice ajung în organism când bem ceai la pliculeț

Andreea Damian

Cele mai purtate forme de manichiură în 2020 – de la minimalism la geometria anilor ‘80

realitatea

Mick Jagger, părăsit de tinerica de 23 de ani pentru un miliardar care îi seamănă leit

Andreea Damian

Karolina Kurkova îți dezvăluie secretele ei de frumusețe

Andreea Damian

Pantalonii la modă pentru iarnă, care țin de cald

Andreea Damian

Scrie un comentariu