Home > Agenda > Actrițe de la Hollywood, acuzații grave: au dat mită ca să-și vadă copiii la universități de elită

Actrițe de la Hollywood, acuzații grave: au dat mită ca să-și vadă copiii la universități de elită

Felicity Huffman

Actrițele Felicity Huffman și Lori Loughlin fac parte dintr-un grup de 46 de persoane acuzate că au mituit îndrumători de colegiu și angajați din centrele de testare pentru a-și înscrie copiii la universități de elită din Statele Unite.

Procurorii au trimis în judecată 33 de părinţi, care sunt acuzaţi că au plătit sume mari de bani – între 200.000 şi 6,5 milioane de dolari – pentru a-şi înscrie copiii la instituţii de învăţământ superior de elită. Printre acuzaţi se află nouă îndrumători de colegiu, care ar fi acceptat bani în schimbul garantării admiterii. Dascălii vizaţi de anchetă au şi falsificat teste

“Faptele lor sunt fără îndoială egoiste şi ruşinoase”, a spus Joseph R. Bonavolonta, agent special al FBI din Boston. „Arestările de astăzi ar trebui să reprezinte un avertisment pentru alţii. Nu poţi plăti ca să te joci cu sistemul. Nu poţi minţi şi înşela pentru a fi primul”.

Părinții acuzați de dare de mită sunt persoane influente și bogate – directori, investitoti imobiliari, actori, avocați – dar foarte dornici să-şi vadă copiii admişi la universităţi de prestigiu cum ar fi Yale, Georgetown, Stanford, Texas, UCLA şi Wake Forest.

Acest caz face referire la corupția la cel mai înalt nivel, pentru că admiterea la o univesitate de elită e posibilă dacă ești foarte bogat dar nu și foarte inteligent.

În centrul scandalului se află William „Rick” Singer, în vârstă de 58 de ani, care deține o firmă de consultanță pentru admiterea la universitate. Singer ar fi înființat Fundația Key Worldwide pentru a spăla banii primiți ca mită. Bărbatul ar fi falsificat fișe ale candidaților pentru a fi admiși cu bursă sportivă, el pledând vinovat în faţa unui magistrat marţi după-amiază.

Autoritățile vorbesc că este vorva despre cea mai mare caz de escrocherie privind admiterea la colegiu, care a fost judecat vreodată de Departamentul de Justiție din S.U.A. Cel puțin nouă antrenori sportivi și 33 de părinți sunt vizați de procurorii FBI, în Operațiunea numtă Varsity Blues. Zeci de părinți, inclusiv actrița Felicity Huffman și soțul lui Lori Loughlin, designerul de modă Mossimo Giannulli, au fost arestați marți dimineață. Loughlin nu era acasă marți dimineață, iar autoritățile urmau să-i aranjeze predarea, a declarat Laura Eimiller, purtătoarea de cuvânt a biroului FBI din Los Angeles.

Loughlin și Giannulli sunt acuzați că au plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice să fie acceptate la USC într-un program sportiv, iar Huffman i-ar fi plătit lui Singer 15.000 de dolari pentru ca fiica sa să treacă testul SAT (examenul de evaluare școlară).

Grupul infracţional ar fi primit în total 25 de milioane de dolari, notează publicația TIME, care a adăugat că niciun student nu a fost pus sub acuzare. În multe cazuri, tinerii habar nu aveau de frauda comisă de părinții lor. De asemenea, nici universitățile nu sunt ținte ale anchetei.

Articole asemanatoare
Au apărut primele procese împotriva Amazon pentru înregistrările realizate de Alexa în SUA
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth se retrage de la Hollywood
avort
Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite
Cardi B explică de ce a “drogat și jefuit” bărbații înainte de a deveni celebră

Comenteaza acest articol

Actrițe de la Hollywood, acuzații grave: au dat mită ca să-și vadă copiii la universități de elită

by Andreea Damian   2 min
0