Home > Lifestyle > Stiri > Adevaratul cod al lui Da Vinci. Secretul care se ascunde in spatele acestei picturi celebre

Adevaratul cod al lui Da Vinci. Secretul care se ascunde in spatele acestei picturi celebre

Istoricii de arta sustin ca au descifrat in sfarsit adevaratul cod al lui Da Vinci. Desi este cea mai cunoscuta pictura din lume, studiata de mii de experti, acest secret a ramas ascuns pana acum.

Potrivit unor istorici de arta citati de DailyMail, Leonardo da Vinci ar mai fi pictat o versiune a celebrei Mona Lisa. Desi seamana izbitor cu originalul, pictura are si diferente considerabile.
Opera, botezata Isleworth Mona Lisa, a fost gasita in colectia personala a unui iubitor de arta englez, pe nume Hugh Blaker, in Isleworth, Londra, chiar inainte de inceperea Primului Razboi Mondial.
Acum, la aproape un secol de la descoperire, Fundatia Mona Lisa, o organizatie non-profit, a anuntat ca detine si va da publicitatii “dovezi istorice, comparative si stiintifice” care vor demonstra ca pictura a fost realizata de mana celebrului maestru al secolului al XVI-lea.
In mod evident, scrie huffingtonpost.com, descoperirile acestora vor fi contestate de multi experti in arta. Printre ei si Martin Kemp, istoric de arta al Universitatii Oxford, care a refuzat deja ideea ca pictura din Isleworth infatiseaza o Mona Lisa mai tanara.

Articole asemanatoare
Mona Lisa avea colesterolul ridicat

Comenteaza acest articol

Adevaratul cod al lui Da Vinci. Secretul care se ascunde in spatele acestei picturi celebre

by   1 min
0