Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Adevărul despre aplicarea loțiunii reparatorii după plajă pe pielea arsă

În timp ce pentru unii vară înseamnă să petreacă zile bune la soare fără grija arsurilor solare, pentru alții însă este un anotimp dureros în ceea ce privește pielea bronzată.

Îngrijirea pielii după expunerea excesivă la soare este foarte important, deoarece lipsa acesteia poate duce la deteriori cutanate de lungă durată. Prima acțiune a unei persoane după ce a suferit o arsură solară este să cumpere o loțiune după plajă și să o aplice pe zona afectată. Este greșit, cred oamenii de știință! Potrivit experților, aplicarea unei astfel de loțiuni ar putea afecta pielea mai rău. O idee înțeleaptă ar fi aplicarea unui gel de aloe vera.

Formulele de loțiuni după plajă au tendința de a avea o consistență bogată, care conține uleiuri ce creează o barieră emolientă între partea superioară a pielii afectate de soare și stratul profund al pielii și agravează inflamația. Michaella Bolder, expert în îngrijirea pielii, susține că loțiunile după plajă irită pielea deteriorată, deoarece conțin substanțe chimice și/sau parfumuri.

Principalele simptome ale arsurilor solare

Arsurile solare se manifestă prin următoarele simptome:

  • Înroșirea pielii
  • Temperatura crescută la nivelul pielii – zona este fierbinte la atingere
  • Sensibilitate, durere sau mâncărimi la nivelul pielii arse de soare
  • Umflarea pielii în zonele arse de soare
  • Apariția unor bășici umplute cu lichid, care se pot sparge
  • Durere de cap
  • Febră
  • Greață

Simptomele arsurilor solare se vor ameliora în 2 zile, însă vor dispărea definitiv după mai multe zile. Tratamentul pentru arsurile solare nu va vindeca pielea, însă va ameliora durerile și va reduce disconfortul până când pielea se va vindeca de la sine. Efectele pe care arsurile solare le au pe termen lung însă, nu pot fi combătute prin tratament.

Aloe Vera vindecă arsurile şi iritaţiile pielii

Aloe vera a fost foarte apreciată de mult timp datorită proprietăților sale reparatorii. Are un efect de răcire a pielii imediat, fiind preferată de multe femei în ritualire de îngrijire a pielii. Trebuie reținut că Aloe vera are un grad sporit de eficacitate atunci când aplicăm gelul din plantă direct pe pielea afectată. Aceasta va permite căldurii să iasă din straturile profunde ale pielii, grăbind vindecarea.

Cu toate acestea, proprietățile medicinale ale plantei nu au fost confirmate din punct de vedere tehnic de către comunitatea științifică. Aloe vera este un remediu tradițional despre care se crede că reduce simptomele arsurilor solare, cu efecte de calmare și răcorire a pielii.

Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Mențiuni despre aloe vera ca ingredient curativ pot fi găsite în Papirusul Ebers din secolul al XVI-lea î.Hr., și în istoria naturală a lui Plinius cel Bătrân, care a fost scrisă la mijlocul primului secol d.Hr. În ciuda lipsei de dovezi științifice care să-i susțină utilizarea ca tratament pentru arsuri solare, mulți experți în domeniul sănătății o recomandă în continuare pentru calmarea pielii iritate.

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna lansează o colecție de lenjerie intimă

Andreea Damian

Actrița Diana Cristescu, cunoscută pentru roluri din filme precum ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, a murit la 56 de ani

Andreea Damian

„Camera de plâns”, un proiect care încearcă să alunge tabuurile legate de sănătatea mintală

Andreea Damian

R. Kelly s-a predat poliției și riscă ani grei de închisoare

Andreea Damian

SPECTACULOS! Cum arata Dana Rogoz cu doua saptamani inainte sa nasca

GHEIȘA ⎢ Feminitate, artă și plăcere japoneză

Ciocîrlan

1 comentariu

Scrie un comentariu