Home > Slider > Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

Christina Applegate

Christina Applegate s-a confruntat deja cu multe probleme de sănătate, până la vârsta de 46 de ani: cancer de sân, menopauză timpurie, insomnie. Actrița americană se folosește de această experiență neplăcută pentru a ajuta și alte femei.

Vedeta din serialul de succes „Familia Bundy” și-a făcut curat și a vorbit deschis în public femeilor. „Sunt ca tine, nu pot dormi, mă simt ca un nimic de mai mult timp din cauza asta, dar vreau să fii bine așa și să nu te rușinezi și să obții informații despre orice, astfel încât să poți avea o viață mai bună”, a spus Christina Applegate într-un interviu acordat revistei PEOPLE. Actrița promovează și susține campania „De ce să suferi de insomnie?”. „Același lucru este valabil și pentru lupta mea cu cancerul”, a completat Christina.

Mama lui Sadie, în vârstă de 7 ani, Christina Applegate recunoaște că la început a ezitat să vorbească despre diagnosticul pe car el-a primit în 2008: cancer de sân, dar și dubla mastectomie la care a fost supusă pentru a învinge maladia.

„Când am vorbit pentru prima oară despre cancerul de sân, am făcut-o cu o reținere, dar a trebuit, pentru că femeile tinere sufereau și oamenii nu înțelegeau asta”, spune ea. ”Ei nu înțelegeau femeile de 36 de ani sau de 28 de ani care sufereau de cancer la sân și nu au reușit să își facă un RMN din cauza costului. Dar vreau să schimb asta”, a continuat actrița.

Christina Applegate se declară îngrozită că numărul acestor femei crește, pentru că doar RMN-ul le poate salva viața, dar nu-și permit să-l facă din cauza banilor. „Un RMN mi-a salvat viata”, spune ea.

Applegate a dezvăluit anul trecut că și-a extirpat ovarele și trompele uterine ca măsură de precauție, deoarece poartă mutația genei BRCA1 care provoacă un risc sporit de apariție a cancerului ovarian. Și doar la insistențele fiicei sale a vorbit în public și despre această intervenție chirurgicală destul de dureroasă. În primul rând fizică, dar mai ales psihică, pentru că se confruntă deja cu simptomele menopauzei timpurii.

 

Articole asemanatoare
cancer
Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100
cancer de sân
A fost dezvoltată casca pentru pacientele cu cancer de sân care oprește căderea părului
Inedit: există găini modificate genetic care fac ouă cu medicamente anti-cancer
pudra
Johnson&Johnson ştia de ani de zile că pudra sa ne „îmbolnăvește” dar insistă că nu e periculoasă

Comenteaza acest articol

Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

by Andreea Damian   1 min
0