Tabu
lifestyle

ADINA BUZATU – debut in teatru! FOTO

Stilistul Adina Buzatu s-a alaturat unui proiect teatral inedit, dintr-o ipostaza noua: aceea de creator de costume pentru binecunoscuta piesa “Boeing Boeing”, de Marc Camoletti. Una dintre cele mai apreciate comedii frantuzesti de situatie, care se joaca peste tot lume – de la Europa, SUA, unde a castigat doua premii Tony (echivalentul Oscarurilor in teatru) si Asia – aceasta este pusa in scena, in Romania, de catre fundatia Levantis. Distributia cuprinde nume sonore ale teatrului romanesc (Monica Davidescu, Tania Popa, Alexandra Velniciuc, Anca Sigartau, Maria Buza, Aurelian Temisan, Bogdan Stanoevici, Lucian Ghimisi si Marius Gîlea). Regia este semnata Serban Puiu, pe o traducere realizata de Irina Margareta Nistor.

Pasiunea pentru teatru, dar si prietenia care o leaga de mare parte dintre actorii din distributie a determinat-o pe Adina Buzatu sa se implice in realizarea costumelor pentru acest spectacol, fiind o premiera absoluta in cariera ei. “Este primul proiect de acest gen pe care il accept. In asemenea situatii ma ghidez dupa intuitie, deci faptul ca i-am placut mult pe cei de la Levantis si pe actori a contat enorm. Multi dintre cei aflati pe afisul piesei imi sunt prieteni. Nu va puteti imagina cat de mult am ras la repetitii. Sper sa va convingeti de acest lucru venind la spectacole”, a declarat stilistul Adina Buzatu.

Adina Buzatu a reinterpretat in viziune personala costumele clasice din piesa, pe care le-a adaptat tendintelor, pastrandu-le insa farmecul retro. “Nu vreau sa dezvalui prea multe detalii, ca sa nu stric surpriza, insa pot preciza ca, daca pana acum ati vazut multi barbati imbracati de mine, de aceasta data veti vedea si femei. Pentru costumele personajelor feminine m-am sfatuit cu bunul meu prieten, stilistul Razvan Sanda, care are o bogata experienta in acest domeniu. Costumele sunt confortabile, dar spectaculoase prin detaliu si concept”, a spus Adina Buzatu care a fost primita cu bratele deschise in echipa “Boeing Boeing”.

“Ma bucur ca Adina Buzatu ne este alaturi in acest proiect. Este un mare castig. Talentul si firea ei creativa sunt exact lucrurile de care aveam nevoie”, a spus actrita Maria Buza. Incantate de aceasta colaborare s-au aratat si actritele Monica Davidescu, Tania Popa si Alexandra Velniciuc, care joaca rolurile celor trei stewardese din piesa de teatru.

In privinta costumelor actorilor, misiunea Adinei Buzatu a fost mai simpla, data fiind experienta bogata, pe care o are in domeniul stilului masculin. Cel care a tinut sa confirme ca implicarea stilistei a fost de bun augur in “ecuatia” realizarii spectacolului a fost Aurelian Temisan. “Adina Buzatu este omul potrivit pentru aceasta piesa. Eu stiam, dar ma bucur ca si colegii mei au descoperit acest lucru. Noi ne cunoastem si colaboram de mult timp. Este de ajuns sa-I spun ce cant si in ce conjunctura si stie exact ce trebuie sa port”, a precizat Aurelian Temisan la conferinta de presa, prilejuita de lansarea piesei “Boeing Boeing”.

Piesa de teatru “Boeing, Boeing” (www.boeing-boeing.ro) va avea premiera sambata, 29 septembrie, la ora 19.00, la sala Epika din Grand Cinema Digiplex, aflata in Baneasa Shopping City, din Capitala.

ARTICOLE SIMILARE

Wild Cats – un show incitant și inovator

realitatea

Ce spune Eva Mendes despre Ryan Gosling

realitatea

În România era VEDETA, iar în America VINDE SANDVIŞURI!

Ghici cine…

realitatea

ANDREEA MARIN nu si-a schimbat numele!

La Toya Jackson

realitatea

Scrie un comentariu