Tabu
LIFESTYLESlider

Adolescentele care au urmărit Dosarele X au ales cariere în domeniul științei

Adolescentele care au urmărit Dosarele X au fost mai interesate de joburi în domeniul științei iar fenomenul Scully, denumit astfel după numele personajului interpretat de Gillian Anderson, chiar există.

Potrivit Institutului Geena Davis, fenomenul Scully – denumit după agentul FBI care era complet diferit de personajele feminine din serialele care rulau până în 1993 la TV, a inspirat o generație întreagă de adolescente să-și caute viitorul în domeniul științei. Dana Scully era inteligentă, rapidă, informată și lucra pentru cariera sa exact la fel de mult ca Fox Mulder (interpretat de David Duchovny) – colegul ei. Iar opțiunea ei de cariera era ceva ce nu se mai văzuse până în acel moment pe micile ecrane ca variantă de job pentru femei.

Ideea că multe dintre femei au devenit interesante de domeniul științific în alegerea jobului după ce au vizionat cât erau adolescente Dosarele X este una mai veche însă abia acum ea poate fi demonstrată prin date clare.

Studioul 21st Century Fox a cerut Institutului de cercetare de gen în media Geena Davis să realizeze o cercetare cu ajutorul căreia să vadă dacă femeile care au urmărit Dosarele X au fost mai înclinate spre alegerea unei cariere în domeniul științific decât celelalte. Cercetările au arătat că răspunsul este un DA fără îndoială. Astfel, adolescentele care au urmărit serialul SF au fost cu 50% mai atrase de domeniul științific și două treimi dintre femeile care lucrează în acest domeniu au spus că agenta FBI, Scully le-a fost model.

“Rolul media este să ne inspire în credințele noastre culturale și în normele societale și când vezi că 63% dintre femeile care o urmăreau pe Dana Scully spun că aceasta a crescut încrederea lor în importanța domeniului științific – asta este cu adevărat o schimbare în felul în care erau percepute carierele pentru femei.” – spune Madeline Di Nonno, CEO al Institutului Geena Davis.

După Dana Scully au urmat mai multe personaje feminine în serialele TV care aveau o carieră asemănătoare cu agentei FBI, Temperance Brennan (Emily Deschanel) în serialul Bones (Oase), Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik) în The Big Bang Theory, etc.

Și așa cum arată studiul realizat recent, reprezentarea feminină în seriale și pe micile ecrane chiar are un impact major în combaterea diferențelor de gen din domeniul științei.

Studiul complet se găsește aici.

ARTICOLE SIMILARE

Mircea Baniciu și Nicu Covaci au cântat, din nou, pe aceeași scenă VIDEO

Andreea Damian

Cele mai importante recomandări în caz de cutremur

Andreea Damian

Afla care sunt cele mai asteptate filme care vor aparea in 2017

realitatea

Prada devine primul brand de lux care semnează un acord de sustenabilitate

Andreea Damian

Mihai Bobonete, în juriul „Românii au talent”

Andreea Damian

Trend alert | Căpșunele, cel mai cool și fresh imprimeu al verii

Andreea Damian

Scrie un comentariu