Home > Lifestyle > Adoptia – o sansa la fericire

Adoptia – o sansa la fericire

Adoptia este un gest voluntar pe care il facem atunci cand suntem foarte bine pregatiti si constienti de faptul ca aceasta decizie este pentru intreaga viata, atat pentru copiii adoptati cat si pentru cei care devin parinti adoptivi.

Adoptia este facuta din dragoste, pentru dragoste si cu dragoste pentru familie. Ea vine cu un bagaj intreg de fericire, satisfactii dar si responsabilitati pe care trebuie sa ni le asumam.

Adoptia–o-sansa-la-fericire1Cum si cand le spunem copiilor ca au fost adoptati?

Evident, cel mai greu lucru este sa ii spunem copilului ca este adoptat. Problema cu care se confrunta multi parinti adoptivi este aceea a varstei la care ar trebui sa i se spuna copilului ca parintii lui naturali, din anumite motive, nu l-au putut creste iar ei, chiar daca sunt parinti adoptivi si l-au dorit foarte mult. Specialistii recomanda ca aceasta discutie sa fie purtata la o varsta care sa ii permita sa inteleaga faptul ca situatia lui este putin diferita de cea a celorlalti copii cu care se va juca. Discutia dintre parintii adoptivi si cei mici pe tema adoptiei ii va pregati si proteja pe acestia de micile rautati ale altor copii din anturaj de la care acestia ar putea afla ca sunt adoptati. Nu exista un mod sau un moment anume, trebuie doar sa fii sincer cu copilul tau si sa ii vorbesti in cuvinte simple si cu exemple cat mai pe intelesul lui.

Nu trebuie sa-ti fie teama de reactia pe care o va avea copilul tau, pentru ca aceasta este trecatoare. Trebuie doar sa ii raspunzi la toate intrebarile, sa il faci sa simta ca il iubesti indiferent de situatie, ca pentru tine este un motiv de fericire si, mai ales, trebuie sa-i indepartezi sentimentul de vinovatie pe care copilul are tendinta sa il aiba in momentul in care afla ca a fost abandonat de parintii naturali. Aceasta vinovatie neinlaturata de la o varsta cat mai mica il va incurca de-a lungul dezvoltarii.

Poti apela la un psiholog pentru cateva sfaturi, dar important este sa-i spui tu. Se va simti acceptat si protejat, familia lui esti in primul rand tu, mamica lui.

Adoptia–o-sansa-la-fericire2Problema parintilor adoptivi fata de restul societatii

O a doua drama pentru acesti parinti adoptivi este felul in care percep ceilalti gestul lor. Dupa tot procesul lung si greoi, incep intrebarile, uneori stupide, ale celor din jur. Multi inca nu inteleg si judeca acest gest, in special atunci cand tu poti face sau chiar ai un copil conceput pe cale naturala. Sunt mame celebre de la Holywood care au copii adoptati, desi ele au copii deja. Vorbesc deschis despre acest subiect delicat si nu cer admiratie pentru ceea ce au facut, cer doar sa fie lasate sa-i creasca in pace, fie ei adoptati sau nu.

Nu trebuie sa te intereseze parerea celorlati, schimbarea de mentalitate trebuie sa vina in primul rand de la parinti.

Fii deschis, cuvantul adoptie nu mai reprezinta ceva tabu, doar asa copilul si cei din jurul tau vor intelege ca iubirea trece peste granita “sange din sangele meu”.

Surse foto:

http://www.novapregnancy.org/adoption/

http://parentingatoz.com/health-insurance-for-child/

https://showhope.org/2014/10/29/grooms-family/

Articole asemanatoare
VIORICA, fata adoptata de o familie americana, despre abuzurile suferite din partea noilor parinti

Loading...

Comenteaza acest articol

Adoptia – o sansa la fericire

by realitatea   2 min
0