Tabu
Image default
What's hot

ADRIAN NASTASE – inapoi la inchisoare! Inca 4 ani cu executare! “M-ar soca doar spanzuratoarea!”

Adrian Năstase merge din nou la închisoare. Curtea Supremă l-a condamnat luni pe fostul premier la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, iar pe Dana Năstase la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, instanţa a decis o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi în cazul fostului premier pentru o perioadă de cinci ani.

De asemenea, instanţa a decis confiscarea a 1,8 milioane de lei, adică 400.000 de euro.

Ce se întâmplă în continuare cu Adrian Năstase

Adrian Năstase va fi reîncarcerat în următoarele ore. După ce instanţa va transmite minuta hotărârii la Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare, Tribunalul va emite un mandat de executare a sentinţei. Năstase poate să se prezinte singur la Poliţie sau el va fi ridcat de acasă. Instanţa a mai dispus şi confiscarea de la familia Năstase a sumei de 400.000 euro.

Pentru că Năstase a stat deja în inchisoare aproape 9 luni de zile Tribunalul Bucureşti va decide cât va mai efectua în urma noii condamnări de 4 ani cu executare.

Ulttimul termen în dosar a fost judecat pe 19 decembrie.

La ultimul termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut completului de cinci judecători pedepse cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase.

De cealaltă parte, apărarea lui Adrian Năstase, formată din patru avocaţi, a arătat că există numeroase vicii în dosarul Zambaccian, precum probe şi documente fără relevanţă juridică, mărturii contradictorii şi acuzaţii ce nu există în materialitatea lor.

Avocaţii au cerut judecătorilor să îi achite pe soţii Năstase sau, în cel mai rău caz pentru aceştia, să menţină decizia primei instanţe şi să respingă recursul făcut de DNA.

Adrian Năstase a declarat, la finalul judecării dosarului, că numai dacă instanţa ar da o pedeapsă cu spânzurarea, poate că l-ar şoca, arătând că în această cauză au rămas în suspensie o mulţime de lucruri, iar rejudecarea ar fi o soluţie normală.

La 30 martie 2012, în dosarul Zambaccian, legat de modul în care soţii Adrian şi Dana Năstase au achiziţionat bunuri provenind din China, fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată atunci tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru “participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală”, fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Instanţa a dispus în cazul acesteia o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru folosirea bunurilor societăţii comerciale împotriva scopurilor acesteia şi o altă pedeapsă, de trei ani de închisoare, pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la vamă. Cele două pedepse au fost contopite de instanţă, Jianu urmând să exercute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare, dacă sentinţa va deveni definitivă. Irina Jianu a fost achitată de magistraţi pentru dare de mită, spălare de bani şi fals intelectual, celelalte fapte pentru care procurorii o acuzaseră în acest dosar.

Citeste mai mult pe Gandul!

Foto: Ziuanews.ro

ARTICOLE SIMILARE

Anunt socant pentru umanitate: “Trei copii clonati traiesc in Europa de Est!”

Lunea, ziua in care te vei simti cea mai frumoasa

ANDREEA RAICU – mesaj scandalos de la fostul iubit!

Cinci metode prin care bărbaţii o dau în bară la prima întâlnire!

IRINA PETRESCU a fost inmormantata! FOTO!

Ce frumoasa e IUBITA lui Iustin Ianau de la “Romanii au talent”

Scrie un comentariu