Tabu
lifestyle

ADRIAN SARBU, părintele trustului PRO, a DEMISIONAT

ADRIAN SARBU, cea mai proeminenta figura a audiovizualului din Romania, A DEMISIONAT AZI! Deja se speculeaza ca, de la 1 ianuarie 2014, va conduce un alt grup media din Romania!!!  Se indreapta spre DIGI???  VOM REVENI cu amanunte! Va fonda un alt PRO TV??? Se va implica in alt tip de media??? ….

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) anunţă, într-un comunicat de presă, că Adrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei care deține trustul PRO.

“Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arată în comunicat.
Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru “numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

“În toată această perioadă, Adrian a creat şi implementat strategia multichannel pentru CME şi divizia new media. Şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile de CEO, reuşind să menţină compania în poziţia de lider de piaţă într-un context macroeconomic foarte dificil şi într-o perioadă de tranziţie a industriei media. Îi suntem recunoscători lui Adrian pentru toate aceste realizări şi ne dorim să continuăm colaborarea şi în viitor”, spune Ronald Lauder.

Adrian Sârbu a declarat că este “mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei în această perioadă plină de provocări. “Este o organizaţie extraordinară, cu oameni foarte talentaţi. Sunt încrezător în succesul companiei şi în viitor. Misiunea mea la CME a fost îndeplinită”, spune Sârbu, citat în comunicat.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

Potrivit comunicatului, boardul companiei susţine strategiile de business implementate de către managementul CME în anul 2013, inclusiv intenţia de creştere a tarifelor de publicitate TV şi a tarifelor pentru retransmisie, care ar trebui să conducă la o creştere a business-ului şi la performanţe notabile pentru CME.

Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România. El a revoluţionat piaţa de media din România, odată cu lansarea PRO TV, în decembrie 1995.
Adrian Sârbu este unul dintre cei mai importanţi acţionari individuali în CME, ca urmare a fuziunii dintre CME şi Media Pro din 2009 şi deţine Mediafax Group.

IATA, la cald, comentariile lui ORLANDO NICOARA, seful Mediafax Group:

Adrian Sarbu si-a prezentat astazi demisia din functia de Presedinte si CEO CME, compania pentru care a lucrat in ultimii 7 ani. La cald, cateva comentarii:

1. In acest moment nu exista un inlocuitor pentru Adrian Sarbu, exista un comitet care va prelua conducerea companiei. Iar acest comitet va incepe cautarile pentru un nou CEO. Ceea ce inseamna ca noul CEO, daca va fi gasit rapid, in cel mai bun caz va ajunge in companie in plin proces de bugetare.

2.  In aprilie Adrian Sarbu isi prelungea contractul cu CME pe inca 3 ani, ce s-a intamplat in cele 4 luni de la semnarea prelungirii si pana azi de s-a ajuns la solutia demisiei? Nu stiu si nu-mi dau seama daca vom afla prea curand. Din comunicat reiese ca noua conducere va continua strategia de pana acum, adica cele doua puncte pe care Adrian Sarbu a pus accent in ultimele 3-4 trimestre (practic in ultimul an): cresterea tarifelor pentru “cablisti” si cresterea preturilor pentru publicitate in Cehia. Cine a urmarit earnings call-urile CME a putut remarca accentul pus pe cele doua proiecte, la ultimul call, de acum 3 saptamani, fiind prezentate si primele rezultate ale acestei strategii, cresterea tarifelor pentru cablisti + inchiderea unor deal-uri cu o parte din clientii mari din Cehia pe urmatoarele 18 luni.

3. Din ce am vazut in comunicat, Adrian Sarbu nu revine in ro la conducerea Protv-ului, televiziunea lansata acum 20 ani ca un canal de sport (canal31) si transformata la 1 dec 1995 in ceea ce este astazi, el va ramane in CME pana la 31 dec, asigurand tranzitia catre noul management. Ca fapt divers, au trecut 6473 de zile de la lansarea Protv-ului. Tot ca fapt divers, din cei 18 ani de Protv, Adrian Sarbu a lucrat 7 pentru CME, intai ca director regional, apoi ca COO si in ultimii 4 ani ca CEO. Ramane romanul care a detinut cea mai inalta functie intr-o companie “listata”. Si lasa in urma un Protv care este cel mai important produs media din piata romaneasca.

4. Este de urmarit evolutia Protv-ului fara “influenta” lui Adrian Sarbu. Pentru ca, desi nu mai detine nici o functie in Protv de 4 ani, el a ramas prezent si implicat in activitatea statiilor din .ro. Protv-ul are o echipa de management sudata si care a reusit sa pastreze statia/statiile lider in randul televiziunilor.

5. Cu cele peste 2 mil de actiuni, Adrian Sarbu ramane unul dintre cei mai mari actionari persoana fizica ai CME-ului. De urmarit daca va pastra aceste actiuni si cum va evolua pretul acestora –> suficient de interesant, dupa ultimul earnings call pretul a crescut, ceea ce inseamna ca investitorii au validat strategia si rezultatele de pana acum, asta in conditiile in care rezultatele din Cehia prezentau un minus de vreo $60 milioane.

6.  Apropo de investitori si actiuni, sunt curios cum va reactiona piata astazi, dupa acest anunt. La inceputul lui Mai, cand compania a scos la vanzare actiuni noi, au fost multi investitori care au cumparat actiuni la pretul de $2.75 (vezi aici), astazi pretul actiunilor este $4.13, in crestere, adica cei care au cumparat in Mai au deja in buzunar cu 67%! mai mult, ceea ce confirma increderea in strategia prezentata de management. In aceasta dupa amiaza vom vedea in ce directie demisia de astazi va schimba planurile investitorilor si implicit evolutia pretului actiunilor.

7. De urmarit ce va face Adrian Sarbu de la 1 ianuarie 2014 si cat timp isi va aloca pentru Mediafax Group :)  . Ronald Lauder spune ca Adrian Sarbu va continua sa lucreze cu CME-ul, probabil vor aparea detalii zilele urmatoare. Indiferent daca-l place sau nu, daca-i este dusman/prieten/ indiferent, cine activeaza in media nu poate contesta faptul ca Adrian Sarbu este cel mai important/puternic om de media din .ro. Iar ceea ce va face va fi urmarit cu foarte mare atentie pentru ca este cel care a setat directiile in media ultimilor 20 de ani.

ARTICOLE SIMILARE

Adevarul despre FEMEIA BARBIE. Care este secretul pozelor

Hugh Jackman, gol – FOTO

realitatea

Un cunoscut artist șochează:”Antonia mi-a tras-o, ea e mai vagaboantă, așa”

Regele filmelor XXX vrea să renunțe la sex

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Inna topless la plaja!

Scrie un comentariu