Home > beauty > Afla cu ce vedeta te asemeni dupa forma fetei

Afla cu ce vedeta te asemeni dupa forma fetei

Care este cel mai potrivit machiaj pentru mine in functie de forma fetei? Este cel mai des intalnita intrebare! Liniile drepte pot avantaja un anumit tip de fata cum pe o alta o poate dezavantaja. Pentru a evita adevarate dezastre si a-ti da cele mai utile sfaturi, am invitat-o pe Alina Brailescu, beauty & fashion make-up artist, sa comentam impreuna cateva vedete. Nu de alta, dar mereu ne-au inspirat si ar fi pacat sa nu o facem si din acest punct de vedere, mai ales ca au experienta si chiar stiu cum sa isi evidentieze atuurile si sa isi ascunda imperfectiunile, indiferent ca este vorba despre forma fetei.

Jessica Alba ovalJessica Alba este norocoasa posesoare a formei ovale. Acest tip de fata are avantajul ca este perfect simetrica. Masura distantei dintre ochi este egală cu dimensiunea unui ochi. Partea superioara a fetei este mai mare decat partea inferioara. Cele care au acest tip de fata nu ar trebui sa isi faca griji in privinta machiajului, li se potriveste orice iar chipul nu necesita o corectie deosebita.

Insa, daca te uiti atent la Jessica, vei observa ca machiajul ei are si partea corectoare. Ea aplica un fond de ten cu o nuanta mai inchis pentru a crea iluzia de fata mai scurta si mai subtiata. Pe langa fondul de ten, aplica si un fard bronzant sub forma cifrei 3, incepe din zona tamplelor spre obraji si coboara pe linia maxilarului. Un alt truc este aplicarea unui iluminator atat pe frunte cat si pe barbie. Nu sunt neglijate nici sprancenele, care sunt conturate dupa forma lor naturala.

Ginnifer Goodwin rotundaForma fetei rotunda o au vedete ca Ginnifer Goodwin si Kate Winslet. Caracteristica principala a acesteia este egalitatea dintre lungimea si latimea fetei. Atuul acestei forme sunt obrajii proeminenti. Barbia, in schimb, este rotunda, iar trasaturile chipului nu sunt bine definite. Contouring-ul este foarte important in acest caz iar Ginnifer Goodwin o stie. Pentru a-si modifica foma fetei aplica un fond de ten inchis pe tample, pometi si partile laterale ale fetei. In acest mod mutam centrul atentiei din zona extremitatilor fetei spre centrul ei. Pentru un plus de efect, mijlocul fruntii si barbia le deschide cu ajutorul unui corector cu unul pana la doua tonuri mai deschis. Blush-ul este aplicat oblic pe pometi pentru a crea iluzia de alungire. Fiindca trasaturile chipului nu sunt bine definite, pentru a le evidentia, machiem ochii si buzele mai intens. Iluminarea ochilor se va face doar in coltul intern, accentele de culoare fiind spre exterior.

Jessica Simpson PatrataForma patrata a fetei este caracterizata de trasaturi puternice, bine definite. Machiajul pentru aceasta este mai dificil insa cu tehnicile potrivite rezultatele nu intarzie sa apara. Vedeta cu acest gen de fata este Jessica Simson care, pentru a-si indulci trasaturile, aplica pe colturile fruntii si ale maxilarului produse de contouring ca bronzer, corector inchis sau chiar un fond de ten. Aplicarea lor se face dinspre frunte spre tample si dinspre maxilar in sus. Pentru distragerea atentiei de la foma patrata, foloseste un concealer deschis, imediat deasupra sprancenelor, in zona de sub barbie, pe care il gradueaza spre urechi si in zona gurii, pentru a indulci trasaturile. Obrajii sunt elementul surpriza, ei sunt cei care fac diferenta in machiaj. Poti accentua si mai mult forma fetei sau o poti schimba. Pentru a imbunatati forma fetei conturarea lor se face in doua etape: in prima etapa se aplica o nuanta inchisa sub linia osului zigomatic, apoi se aplica un fard in nuante mai deschise dar foarte bine difuzat prin blending. Distragerea atentiei de la maxilarul proeminent se mai face si prin aplicarea unei nuante de ruj intens pe buze.

Reese-Witherspoon inimaFata in forma de inima este dotata cu obraji proeminenti. Pentru a-i accentua, poti purta un blush deschis, asociat cu un fard neutru la ochi si un gloss deschis pe buze. Pentru acest gen de fata conturul la tample este un must do. Ca si in cazul fetei rotunde, zona fruntii, zona de sub ochi si barbia trebuie iluminate. Evidentierea obrajilor o mai poti face prin aplicarea unui ruj rosu. Acestea sunt si secretele lui Reese Witherspoon, care s-a facut de fiecare data remarcata prin machiaj.

Anne Hathaway diamant3Fata in forma de diamant este caracterizata de frunte si barbie ingusta si obraji proeminenti. Acest tip de fata nu necesita contouring, este perfecta asa cum e. Totusi, daca gasesti anumite asimetrii, le poti corecta prin contouring insa nu exagerat, doar cat sa echilibreze. In cazul de fata contouring-ul ar trebui sa adauge plinatate fruntii si maxilarului, iar in ceea ce priveste obrajii, efectul obtinut este de a-i micsora. Anne Hathaway foloseste doua nuante de fond de ten, unul inchis pe zonele ce doreste sa le micsoreze si unul deschis pe zonele ce doreste sa le evidentieze. Pentru a reduce ascutimea barbiei foloseste un fond de ten inchis ce se aplica doar pe varful ei. Obrajii fiind generosi, este de preferat evitarea blush-urilor sidefate sau in nuante roze. Linia maxilarului nu se accentueaza, ci doar pe mijlocul pometelui se aplica un fard in nuante de piersica sau maro. Machiajul buzelor la aceasta forma a fetei se realizeaza prin respectarea conturului natural, orice marire a lor duce la o subtiere si mai mare a barbiei.

Forma fetei defineste machiajul, este foarte important sa o cunosti si sa adaptezi machiajul in functie de ea. Cum vedetele sunt cele care ne inspira, mai ales pe parte de beauty, sa le copiem look-ul este cel mai potrivit. Printre altele, Alina ne-a spus ca in cadrul cursurilor sale de machiaj ea dedica o intreaga sedinta formei fetei iar spre final are si sedinta de ICON make-up, in care studentele trebuie sa reproduca un look de vedeta. Daca esti interesata de cursuri de machiaj te invitam pe www.abacademy.ro .

Articole asemanatoare
machiaj
Machiajul puternic: modul în care fetele și băieții din Generația Z au creat o imensă subcultură
make-up pentru petreceri
12 propuneri de make-up pentru petrecerile de sărbători
machiaj
Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor
Cum determini corect ce formă a feței ai, în trei pași

Comenteaza acest articol

Afla cu ce vedeta te asemeni dupa forma fetei

by realitatea   3 min
0