Tabu
Image default
HEALTH

Alcool: efectele nebănuite ale abstinenței

Dry January – aceasta este provocarea pe care mulți o încearcă după abuzul de alcool făcut de sărbători. Mai multe studii indică faptul că alcoolul perturbă celulele cheie în lupta împotriva virușilor, precum monocitele sau globulele albe.

Consumul regulat de alcool te-ar putea face în special mai vulnerabil la infecțiile respiratorii. Abstinența ar putea fi un scut împotriva gripei și de ce nu, a coronavirusului.

Nopți mai odihnitoare

71% dintre persoanele care au participat la Dry January în 2018 au spus că au dormit mult mai bine (studiu de la Universitatea din Sussex). „Alcoolul accelerează adormirea, dar perturbă ciclurile de somn, cu vise intense și coșmaruri, intercalate cu trezirea, apoi în cele din urmă trezirea devreme”, explică dr. Prévost.

O concentrare mai bună

În același studiu, 57% dintre participanți au observat o îmbunătățire a capacității lor de concentrare, în special la locul de muncă. Știm că alcoolul afectează starea de alertă (mai ales la volan), dar studiile au arătat că consumul acestuia poate afecta memoria și concentrarea timp de 48 de ore.

O siluetă mai tonifiată

Consumând alcool, distrugem efectele sportului pentru că are un impact negativ asupra sintezei proteinelor și asupra câștigului muscular. Prin oprire, avem șansa să ne tonificăm mai repede. Și să ai mai puține dureri musculare pentru că deshidratarea legată de alcool favorizează apariția acestora.

ARTICOLE SIMILARE

De ce este important să mesteci bine. Iată 5 motive bine întemeiate!

Andreea Damian

Acest amestec te protejează de țânțari toată vara. Se obține foarte ușor

Andreea Damian

Chiropracticienii: NU dormiți niciodată pe partea dreaptă din aceste motive

Andreea Damian

3 motive să consumi suc de țelină pe stomacul gol

Andreea Damian

Cultura migdalului pune în pericol albinele, iar lactatele ne fac rău. Deci, ce lapte ar trebui să bem?

Andreea Damian

Regimul alimentar disociat pe intelesul tuturor

realitatea

Scrie un comentariu