Tabu
Image default
Shop Slider

ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

Inspectorii ANPC au depistat şi retras cuburi de gheață vândute la pungă în marile magazine, făcute din apă cu bacterii din fecale de către SC TOPAZ GLACE SRL și SC CRISTALEX ICELAND SRL.

Rezultatele au demonstrat că aceste cuburi de gheață conțin bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor, arată testele de laborator făcute la cererea ANPC. În unele cazuri, numărul de germeni depistați a fost și de 12 ori mai mare decât cel permis. Producătorii cuburilor de gheață susțin că se alimentează de la rețeaua publică. Apa Nova dă însă asigurări că apa distribuită în Capitală este potabilă.

Mai grav este că cei doi producători aprovizionează mari magazine, baruri şi cluburi însă numele acestor parteneri nu a fost făcut încă public. Totuși, pe site-ul unuia dintre producători, SC CRISTALEX ICELAND SRL – fabricadegheață.ro apare ca partener principal magazinul Mega Image cu produsul Mr Ice. Același produs se găsește și pe site-ul EMag.

Pentru gheața de la SC CRISTALEX ICELAND SRL s-au depistat 31 de unităţi formatoare de colonii de germeni pe mililitru, cu 11 mai multe decât ar fi fost acceptat, dar şi clostridium perfringens, cu 4 colonii la 100 de mililitri, când nu ar fi trebuit să existe deloc.

În cazul SC TOPAZ GLACE SRL, testele au detectat 1245 de unităţi formatoare de colonii de germeni pe mililitru, în condiţiile în care maximul era de 100 de unităţi. Dar şi 284 de unităţi de bacterii colifirme, când maximul este 0.

La 1000 de germeni pe miliitru, apa este periculoasă pentru sănătate iar cei mai afectați sunt bătrânii și copiii. Producătorii au refuzat să le arate reporterilor locurile sterile în care se ambalează gheaţa pentru consum uman. Una dintre fabrici se află în Sectorul 5 într-o casă absolut comună.

ARTICOLE SIMILARE

Între 26 și 29 mai, cercetători de pe 6 continente dezbat construcțiile viitorului, la CLIMA 2019

realitatea

Celebritati nascute pe 5 august!

realitatea

The Crown | Primele imagini cu Elizabeth Debicki în rolul prinţesei Diana şi Dominic West ca prinţul Charles

Andreea Damian

Afla 5 remedii naturale recomandate impotriva caderii parului!

realitatea

Primul vaccin nazal anti-Covid-19, testat pe oameni

Andreea Damian

Meghan Markle, jignită de Trump. Ducesa refuză să participe la vizita oficială a acestuia la Londra

Andreea Damian

Scrie un comentariu