Home > Shop > ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

Inspectorii ANPC au depistat şi retras cuburi de gheață vândute la pungă în marile magazine, făcute din apă cu bacterii din fecale de către SC TOPAZ GLACE SRL și SC CRISTALEX ICELAND SRL.

Rezultatele au demonstrat că aceste cuburi de gheață conțin bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor, arată testele de laborator făcute la cererea ANPC. În unele cazuri, numărul de germeni depistați a fost și de 12 ori mai mare decât cel permis. Producătorii cuburilor de gheață susțin că se alimentează de la rețeaua publică. Apa Nova dă însă asigurări că apa distribuită în Capitală este potabilă.

Mai grav este că cei doi producători aprovizionează mari magazine, baruri şi cluburi însă numele acestor parteneri nu a fost făcut încă public. Totuși, pe site-ul unuia dintre producători, SC CRISTALEX ICELAND SRL – fabricadegheață.ro apare ca partener principal magazinul Mega Image cu produsul Mr Ice. Același produs se găsește și pe site-ul EMag.

Pentru gheața de la SC CRISTALEX ICELAND SRL s-au depistat 31 de unităţi formatoare de colonii de germeni pe mililitru, cu 11 mai multe decât ar fi fost acceptat, dar şi clostridium perfringens, cu 4 colonii la 100 de mililitri, când nu ar fi trebuit să existe deloc.

În cazul SC TOPAZ GLACE SRL, testele au detectat 1245 de unităţi formatoare de colonii de germeni pe mililitru, în condiţiile în care maximul era de 100 de unităţi. Dar şi 284 de unităţi de bacterii colifirme, când maximul este 0.

La 1000 de germeni pe miliitru, apa este periculoasă pentru sănătate iar cei mai afectați sunt bătrânii și copiii. Producătorii au refuzat să le arate reporterilor locurile sterile în care se ambalează gheaţa pentru consum uman. Una dintre fabrici se află în Sectorul 5 într-o casă absolut comună.

Articole asemanatoare
Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda
Groenlanda
Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor după ce au survolat ghețarul Helheim din Groenlanda
gheața
Descoperirea despre gheața din zona arctică ar putea să explice valul de caniculă din Europa
groenlanda
Imaginea virală care ilustrează amploarea dezastrului ecologic din Groenlanda

Comenteaza acest articol

ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

by realitatea   1 min
0