Tabu
HEALTH

Alertă medicală. Mai multe medicamente pentru durere și febră, retrase din farmacii

Pastilele pentru combaterea durerii și febrei, care conțin metamizol, au intrat în vizorul Agenției Europene a Medicamentului, după ce ar fi produs reacții adverse rare în unele țări din Europa.

Printre ele se numără și Algocalminul, denumit și noraminofenazonă, cu denumirea comercială Algocalmin, utilizat sub formă de metamizol sodic. Toate aceste medicamente se află sub investigația Agenției Europene a Medicamentului.

Concret, sunt reevaluate mai multe produse care conțin metamizol, prezent în peste 15 produse farmaceutice comercializate şi în România, printre care algocalmin, piafen și algozone, conform TVR Info.

Motivul? Posibilitatea unei reacții adverse rare, care poate duce la o scădere rapidă a globulelor albe din sânge. Agenția Finlandeză a Medicamentului a tras un semnal de alarmă în acest sens.

Aceste medicamente rămân autorizate deocamdată și sunt  utilizate pentru tratarea febrei și durerii moderate până la severe. Monitorizarea atentă a pacienților este esențială pentru a detecta și gestiona orice efect advers potențial.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Româncele, cele mai nefericite din Europa. Care sunt motivele

Andreea Damian

Covid-19: Ne poate proteja o răceală împotriva variantei Omicron?

Andreea Damian

Specialiștii recomandă să mergi mai des la mare iar motivul te va surprinde

Andreea Damian

Covid-19: ce vitamine să iei ca să te pui pe picioare?

Andreea Damian

Mai puțin de zece minute de introspecție în șase pași spre fericire

realitatea

Oamenii consumă cel puțin 50.000 de particule de plastic pe an, potrivit unui studiu

realitatea

Scrie un comentariu