Tabu
Image default
FASHION Slider

Alexander McQueen ⎢ Prințesele din Țara Galilor

Pentru noua colecție a sezonului de toamnă-iarnă 2020-2021 a brandului de lux Alexander McQueen, directoarea artistică Sarah Burton propune o viziune ceva mai pragmatică, inspirată din universul folcloric al Țării Galilor. 

Se spune că dragostea durează trei ani, iar inspirația, în lumea modei, nu depășește trei sezoane. Nu este și cazul directoarei artistice de la Alexander McQueen, Sarah Burton, aflată în această funcție onorantă de mai bine de 10 ani. 

Pentru colecția de toamnă-iarnă 2020-2021, prezentată într-un decor auster din Carreau du Temple, pe muzica energică a producătorilor de muzică electronică Daniel Avery și Alessandro Cortini (care a semnat și coloana sonoră din acest sezon a casei Fendi), creatoarea de modă Sarah Burton a imaginat o serie de piese vestimentare care reactualizează teme și motive dintr-un spațiu anglo-saxon cu o bogată tradiție: Țara Galilor. 

Creațiile sale depun mărturia unei nevoie reale de autodepășire și surprind prin simplitate, eleganță și dialogul care se naște la granița dintre trecut și prezent. 

Tematica marilor regiuni ale Regatului Unit continuă să o inspire pe Sarah. După călătoria din Irlanda de Nord, prin care ne-a purtat odată cu prezentarea colecției de primăvară-vară 2020-2021, iată că, în sezonul rece, predomină specificul galez.

Silueta tipică Burton îmbină, în chip armonios, delicatețea și suplețea pur feminină cu pragmatismul cotidian, astfel luând naștere o ținută paradoxală, cu alte cuvinte, deopotrivă, contemporană și atemporală. 

Drapate în haine de un roșu aprins, lavandă sau combinații alb-negru, din care nuanțele de gri sunt nelipsite, rochiile din piele și costumele din tafta imprimată (de inspirație medievală) sau satin ne îmbarcă într-o aventură fascinantă în trecutul idilic și îndepărtat din Țara Galilor. 

„Am mers în Țara Gailor și am fost inspirați de bogăția patrimoniului său artistic și poetic, de folclorul său și de sufletul artizanatului. Femeia este curajoasă, stăpână pe sine, îndrăzneață…eroică.”, a declarat creatoarea de modă Sarah Burton despre actuala sa colecție. 

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 7 august!

realitatea

Cea mai vanata poseta Monogramouflage

realitatea

Lara Stone pozeaza pe coperta Vogue Paris din februarie

realitatea

Descopera ce muze ii inspira pe designerii cunoscuti!

realitatea

8 piese vestimentare de bază de culoare neagră care te ajută să creezi zeci de outfituri

Andreea Damian

De ce rochii?

realitatea

Scrie un comentariu