Home > Agenda > Alexandru Tomescu, o nouă lansare aflată sub zodia Paganini

Alexandru Tomescu, o nouă lansare aflată sub zodia Paganini

Quartz Media Production şi Librăriile Humanitas vă aşteaptă la o nouă întâlnire cu violonistul Alexandru Tomescu. Miercuri, 30 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) lansarea integralei Capriciilor lui Niccolò Paganini în format dublu CD audio. În premieră, va fi prezentată publicului şi o ediţie limitată a acestor lucrări – dublu CD audio + DVD –  ediţie disponibilă doar în Librăriile Humanitas. Alături de Alexandru Tomescu vor fi prezenţi la eveniment Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction, scriitorul şi jurnalistul Cezar Paul-Bădescu şi Cristina Comandaşu, redactor şef adjunct Radio România Muzical.

Pentru violonistul Alexandru Tomescu anul 2011 a stat sub semnul lui Niccolò Paganini. Turneul pe care l-a realizat între 5 şi 29 mai 2011, în 15 oraşe ale României, a fost alcătuit după următoarea reţetă: talentul senzaţional al carismaticului violonist, sunetele unice ale unui Stradivarius din anul 1702, un program care ar speria orice violinist de top – integrala Capriciilor de Niccolo Paganini – şi 24 de proiecţii video, pe care publicul le-a putut urmări în paralel cu prestaţia live a lui Alexandru Tomescu. Reacţia publicului la această combinaţie de ingrediente a fost extraordinară: bilete sold-out în 15 oraşe, sute de locuri vândute în picioare, recitaluri dublate la Iaşi şi Bucureşti la cererea publicului.

Ecourile acestei efervescenţe s-au materializat apoi într-o lansare de DVD, în luna septembrie, în Piaţa Festivalului George Enescu. A fost un eveniment la care au participat peste trei mii de spectatori, un veritabil record pentru o lansare a unui produs de muzică clasică, cel puţin în România. Alexandru Tomescu. 24 din 24 – înveşmântarea video a celor 24 de Capricii de Paganini a avut un succes răsunător, asemănător turneului, primul tiraj fiind epuizat în mai puţin de o lună.

Cum însă esenţa acestui proiect a fost şi rămâne muzica, Alexandru Tomescu lansează acum şi un dublu CD, care cuprinde integrala celebrelor Capricii de Niccolò Paganini. Calitatea acestui CD este impecabilă, înregistrările fiind făcute în Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti sub conducerea inginerului de sunet Jakob Haendel, deţinător al unui premiu Grammy. Alexandru Tomescu a cântat integrala Capriciilor de Niccolo Paganini pe vioara Stradivarius Elder-Voicu din 1702, aparţinând Patrimoniului Naţional al României.

Articole asemanatoare
Invitație la o “Cină cu ficat și inimă” de Mihaela Apetrei
Zdob si Zdub lanseaza un nou videoclip inaintea show-ului aniversar!
Randi, danseaza ca sa uite?
Markus Schulz lanseaza o noua piesa alaturi de KAZIBO Music!

Comenteaza acest articol

Alexandru Tomescu, o nouă lansare aflată sub zodia Paganini

by realitatea   1 min
0