Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Alina Binder, mireasă într-o rochie Parlor. Povestea din spatele ținutei

Alina Binder s-a căsătorit, ieri, la Sinaia, cu nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae. Evenimentul a fost presărat de momente speciale, mirii fiind aplaudați și omagiați de cei prezenți.

Mireasa a susprins pe toți când a ales ca un designer român să-i creeze rochia de mireasă mult visată. Știm cu toții că Alina Binder și-a dorit pentru ziua cea mare o rochie inspirată din portul tradițional săsesc al bunicii sale.

Casa Parlor, care s-a ocupat de crearea rochie, a publicat pe Facebook și pe site-ul oficial povestea rochiei de mireasă şi amănuntele care au stat la baza procesului de creaţie.

„În procesul de creaţie am căutat surse de inspiraţie şi referinţe istorice, atât în ţinutele tradiţionale purtate în România rurală a anilor trecuţi, cât şi în ţinutele de mireasă occidentale, purtate de regalităţi. Alina a dorit să poarte ceva de inspiraţie tradiţională şi pentru că era cel mai aproape de sufletul ei, am ales ca pentru broderia rochiei să reinterpretăm elemente din portul tradiţional al bunicii sale. Ţesăturile alese sunt nobile, rochia este creată din 14 metri de mătase, voalul din 4 metri de mătase, brodat manual cu flori de câmp, preferatele Alinei. Croiala îi pune în valoare silueta, iar modul în care am ales-o dă un volum fustei, este o tehnică specifică Parlor, pe care am folosit-o de-a lungul timpului la multe dintre creaţiile mele. Ca detalii, am folosit pe lângă broderie, nasturii îmbrăcaţi în mătase, manşetele desfăcute, şi plise-ul care este un detaliu subtil, inspirate din ţinutele de seară purtate de doamnele din perioada anilor 1800. Am decis ca ce-a de-a doua rochie să fie una fluidă, plisată manual, care va arăta spectaculos la petrecere, în timpul dansului”, se arată în explicaţia Parlor, publicată pe Facebook.

Nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder a fost umbrită de câteva aspecte nefericite. Internauții și oamenii de rând care au urmărit nunta regală de la Sinaia sunt indignați de atitudinea Casei Regale a României dar și de absența mamei mirelui.

Principele Nicolae a fost părăsit de familie în ziua nunţii. Deşi şi-a dorit enorm ca familia regală să îi fie alături în cea mai importantă zi, principele nu a reuşit să întregească familia la Sinaia. Principesa Margareta nici micăr nu s-a aflat în ţară, iar principesa Elena a ales să nu fie alături de fiul său. În ultimul mesaj transmis către Nicolae, mama acestuia l-a renegat.

„Ce păcat că neamurile principelui au ales ura! Bine că legăturile de sânge albastru i-au rămas cu celelelalte Case regale din lume. După 70 de ani, avem o nuntă regală în România. După mine, principele Nicolae reprezintă familia regală pe care românii au iubit-o din inimă! Trăiască regele!”, a scris un utilizator Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Monica Gabor DEZVĂLUIE CÂND VA VENI IRINA ÎN SUA

Tibi Ușeriu, campion al treilea an consecutiv la ultramaratonul de la Cercul Polar

Andreea Damian

Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle

Andreea Damian

Aretha Franklin. Ce scrie pe certificatul de deces al Reginei muzicii soul

Andreea Damian

Kim Kardashian are două reguli de make-up pentru fiica sa

Andreea Damian

Cat de mult a slabit Ioana Ginghina! Afla cum a reusit sa scape de kilogramele in plus

Scrie un comentariu