Tabu
Image default
BEAUTY Slider

#AllIsFineWithMe, tendința care încurajează femeile să-și accepte imperfecțiunile

Într-un nou val de feminism rus, mii de femei postează selfie-uri pe rețelele de socializare, în care își expun coapsele și celulita. Rusoaicele vor să desființeze astfel stereotipurile de frumusețe care promovează o stimă de sine scăzută și tulburările alimentare.

Tendința #AllIsFineWithMe (#SoMnoyVsyoTak în rusă, n.r.) – Totul e în regulă la mine – este inițiativa unei adolescente din Rusia care s-a luptat cu anorexia. Tânăra vrea să înlăture presiunile nerealiste asupra femeilor și fetelor pentru a fi perfecte, adesea însoțite de imagini suprarealiste pe social media.

Rusia este încă o țară foarte patriarhală, în care standardele stricte de frumusețe și conceptul de body-shaming sunt o realitate de zi cu zi”, a declarat Janette Akhilgova, consultant rus în grupul pentru drepturile femeilor Equality Now. „Astfel de ampanii sunt o modalitate pozitivă de a permite oamenilor să vadă cum își pot accepta propriul corp și să se desprindă de constrângeri, care pot distruge sănătatea mentală și fizică. Este vorba despre diversitate, incluziune și acceptare. ”

De la podiumuri pe care defilează modele supraponderale până la companii aeriene care nu mai obligă însoțitoarele de bord să se dichisească, un număr din ce în ce mai mare de inițiative care promovează o imagine pozitivă asupra corpului încurajează femeile să-și accepte aspectul fizic.

Rusoaicele trebuie să se îmbrace în așa fel încât să cucerească bărbații, spun feministele, subliniind stereotipurile de gen de modă veche și creșterea conservatorismului, cum ar fi o lege din 2017 care decriminalizează violența domestică, care nu necesită tratament spitalicesc.

În încercarea de a schimba asta, utilizatoarea de pe Instagram @Tysya le-a cerut celor 1,2 milioane de urmăritoare să posteze fotografii cu ele nemachiate, însoțite de hashtag-ul #SoMnoyVsyoTak sau #AllIsFineWithMe. „În Rusia, pe rețelele de socializare există foarte puține persoane care arată normal”, spune @Tysya, al cărui nume real este Natalia Zemlianukhina. Fete care nu sunt slabe, au acnee sau diferite defecte fizice sunt adesea „recrutate” și obligate să urmeze o dietă.

 

View this post on Instagram

 

⠀ ⠀ #СоМнойВсёТак ⠀ Стандарты красоты разрушают жизни, самооценку и здоровье девушек ⠀ Этот проект – то, о чём нельзя молчать ⠀ Тема бьёт по больному и отзывается до мурашек и слёз, но вдохновляет на любовь к своему телу таким, какое оно есть ⠀ ⠀ Важный социальный ролик вышел на канале «ТУСИМ У ТУСИ» – ссылка в шапке профиля ⠀ ⠀ Нужно, чтобы как можно большее количество людей увидело этот выпуск ⠀ Поэтому смотри его прямо сейчас, не откладывая, рассказывай знакомым и участвуй во флешмобе, цель которого – распространение философии любви к себе БЕЗ стандартов женской красоты ⠀ Напиши в посте свою историю, покажи себя в сториз без макияжа и масок, поставь наш хештег, сделай шаг к принятию себя и помоги другим ⠀ ⠀ ⠀ Со мной всё так ⠀ А с тобой? ⠀

A post shared by Туся (@tysya) on

#AllIsFineWithMe este despre faptul că fiecare corp este sănătos și frumos. Nu există corpuri care să fie lucrate la sală, îmbunătățite sau schimbate.” Peste 2.500 de persoane au folosit hashtagul și un videoclip care promovează campania care prezintă diferite modele cu cicatrici, arsuri și alte defecte fizice.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Timothée Chalamet în pielea lui Bob Dylan: proiect suspendat din cauza pandemiei

Ciocîrlan

Cadoul perfect de Crăciun: sticla de șampanie pictată de artista Yayoi Kusama

Ciocîrlan

O nouă tendință pe Instagram: poziția migrenei. FOTO

Andreea Damian

Cum integrezi cardiganul într-o ținută de petrecere la terasă

Andreea Damian

Afla cum sa transformi un machiaj de zi intr-un machiaj de seara

realitatea

De la fetiș la modă: ascensiunea către popularitate a latexului

Andreea Damian

1 comentariu

Rusoaicele au rupt netul cu noul val de poze fără perdea - Stiri eZZ 4 October 2019 at 16:24

[…] Tendința #AllIsFineWithMe (#SoMnoyVsyoTak în rusă, n.r.) – Totul e în regulă la mine – este inițiativa unei adolescente din Rusia care s-a luptat cu anorexia, scrie Tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu