Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Am găsit ingredientele care fac un parfum să persiste mai mult

Parfumurile persistă doar 10 minute și apoi se evaporă? Poate pentru că nu folosești notele corecte pe pielea ta, spun experții.

Cu toții visăm la un parfum care rămâne aproape permanent impregnat pe pielea noastră. Ne place să schimbăm parfumul în funcție de anotimp sau pur și simplu de starea noastră de spirit. Faptul că o aromă rămâne pe noi pentru totdeauna nu sună rău, dar pielea noastră respiră, este vie și, prin urmare, este practic imposibil ca parfumul să nu se modifice odată ce este aplicat. De fapt, lumea parfumurilor este atât de fascinantă încât compoziția sa evoluează împreună cu pielea noastră în timpul unei zile.

Însă toate acestea nu înseamnă că nu există parfumuri care să dureze mai mult decât altele, dimpotrivă, parfumierii au ajuns la concluzia că există ingrediente (sau note, mai exact) ale căror arome durează mai mult decât altele. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie mai întâi să știți care sunt notele unui parfum.

Care sunt notele unui parfum?

Potrivit parfumierilor din laboratoarele Natuaromatic, piramida olfactivă a unui parfum se referă la calitățile olfactive care fac un parfum distinctiv. I se dă numele unei piramide deoarece, de sus în jos, ordinea notelor este legată de superficialitatea sau penetrarea lor. În acest fel , notele pe care le are un parfum sunt următoarele:

  • Note de vârf: sunt cele care pot fi mirosite la prima aplicare. Ele sunt percepute în primele 15 minute.
  • Note de mijloc (de inimă): După notele de vârf, aceste arome rămân până la șase ore mai târziu, ca și cum ar fi un al doilea val de mirosuri după aplicarea inițială.
  • Note de bază: Pentru a selecta un parfum cu ingrediente care îl fac să dureze mai mult, acestea sunt notele la care ar trebui să fiți atenți, deoarece durează până la 24 de ore.

Ce ingrediente (note) ar trebui să aibă un parfum pentru a rezista mai mult?

Mandy Aftel, parfumieră americană, autoare a cărții Essence & Alchemy, spune că notele de bază se îmbină și cu notele de vîrf și de inimă și sunt cele care se evaporă mai lent.

Ingredientele care durează cel mai lung pot fi împărțite în trei grupe.

  • Rășinoase – parfumurile care au ingrediente exotice cum ar fi benzoin, smirnă, balsam peruan și tămâie se evaporă mai încet, rămânând pe pielea ta mult mai mult timp.
  • Esențe animale – notele de mosc, chihlimbar și castoreum sunt o sursă puternică de feromoni, deoarece originea lor este animală, pe lângă intensificarea aromei oricărui parfum. În prezent, este foarte comun să auzim de parfumuri pentru femeile cu mosc sau chihlimbar.
  • Mirosuri cu evaporare lentă – note foarte populare astăzi, cum ar fi vetiver și mușchi. Au tendința de a se evapora lent, fără a afecta modul în care se evaporă celelalte note de parfum, așa că sunt folosite ca parfumuri de bază.

ARTICOLE SIMILARE

ARTABU: O pictură realistă de la 1866 încă mai stârnește reacții șocante și controverse!

Ciocîrlan

O postare video a președintelui SUA Donald Trump a fost eliminată din cauza drepturilor de autor

realitatea

Mama lui DAN BALAN pozeaza sexy la 54 ani! FOTO!

Reese Witherspoon are o sosie și e chiar dublura ei din filme

Andreea Damian

Top 5 vedete care au „mâncat bătaie” de la partenerii lor

Tabu Tabu

Prințul Harry și-a ciupit soția de fund pe scările avionului

Andreea Damian

Scrie un comentariu