Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Muzeul polonez a criticat aspru compania Amazon pentru comercializarea unor ornamente de Crăciun pe care apăreau imagini din tabăra de exterminare nazistă Auschwitz-Bikernay.

Printre produse se aflau figurine cu căile de tren și barăcile, chiar și o figurină cu Iisus trimis la exterminare. Memorialul Auschwitz din Polonia a acuzat Amazon de lipsă de respect față de tragica semnificație a lagărului și a cerut restragerea urgentă a produselor.

„Să vinzi ornamente de Crăciun cu asemenea imagini nu este deloc potrivit. Cum ai putea asocia Auschwitz cu un desfăcător de sticle?”, au spus reprezentanții muzeului pe Twitter. Aceștia au adăugat mai târziu că Amazon ar fi retras de pe site obiectele jignitoare, dar că au mai descoperit multe altele.

Americanii de la Amazon au declarat: „Toți comercian’ii trebuie să urmeze protocolul vânzărilor, iar cei care nu respectă regulile vor fi trași la răspundere. Produsele vizate au fost retrase.”

Germania nazistă a organizat tabăra morții după ce a ocupat Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Situl Holocaustului a devenit un simbol al genocidului Germaniei naziste asupra a șase milioane de evrei europeni, numai un milion fiind uciți în lagăr între 1940-1945. Mai mult de 100.000 de alte persoane, care nu erau evrei și-au găsit sfârșitul la Auschwitz, potrivit muzeului. Se estimează că 232.000 dintre victime erau copii.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

70.000 de persoane din toată ţara au celebrat frumuseţea alături de AVON!

Cărțile din biblioteca de nisip ⎢ Peter Handke și Evgheni Vodolazkin

Ciocîrlan

Egiptenii au inventat albastrul / Istoria fabuloasă a acestei culori

Ciocîrlan

Iulia Albu atac la adresa Andreei Raicu: ”Are un neg pe nas, dar …”

Cupluri celebre de la Euro 2016

realitatea

Scrie un comentariu