Home > Agenda > Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

Amazon

Muzeul polonez a criticat aspru compania Amazon pentru comercializarea unor ornamente de Crăciun pe care apăreau imagini din tabăra de exterminare nazistă Auschwitz-Bikernay.

Printre produse se aflau figurine cu căile de tren și barăcile, chiar și o figurină cu Iisus trimis la exterminare. Memorialul Auschwitz din Polonia a acuzat Amazon de lipsă de respect față de tragica semnificație a lagărului și a cerut restragerea urgentă a produselor.

„Să vinzi ornamente de Crăciun cu asemenea imagini nu este deloc potrivit. Cum ai putea asocia Auschwitz cu un desfăcător de sticle?”, au spus reprezentanții muzeului pe Twitter. Aceștia au adăugat mai târziu că Amazon ar fi retras de pe site obiectele jignitoare, dar că au mai descoperit multe altele.

Americanii de la Amazon au declarat: „Toți comercian’ii trebuie să urmeze protocolul vânzărilor, iar cei care nu respectă regulile vor fi trași la răspundere. Produsele vizate au fost retrase.”

Germania nazistă a organizat tabăra morții după ce a ocupat Polonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Situl Holocaustului a devenit un simbol al genocidului Germaniei naziste asupra a șase milioane de evrei europeni, numai un milion fiind uciți în lagăr între 1940-1945. Mai mult de 100.000 de alte persoane, care nu erau evrei și-au găsit sfârșitul la Auschwitz, potrivit muzeului. Se estimează că 232.000 dintre victime erau copii.

Articole asemanatoare
Protest de Black Friday: activiștii francezi au blocat depozitul Amazon
amazon
Amazon construiește cel mai mare adăpost pentru oamenii străzii din Seattle
samuel l jackson
Samuel L Jackson va fi vocea Alexei, asistentul virtual al Amazon
Directorul Amazon obligat de angajați să lupte împotriva schimbărilor climatice

Comenteaza acest articol

Amazon, criticat pentru ornamentele de Crăciun cu imagini din fostul lagăr de concentrare Auschwitz

by Andreea Damian   1 min
0