Tabu
CULTURESlider

Amazon a trimis exemplare din noua carte semnată Margaret Atwood mai devreme, din greșeală

Unii cititori norocoși care au precomandat romanul The Testaments semnat Margaret Atwood, o urmare a The Handmaid’s Tale, l-au primit cu o săptămână mai devreme după o greșeală Amazon.

Editorul The Testaments a spus că „un număr foarte mic de exemplare” au fost trimise în SUA „din cauza unei erori a retailerului”. Penguin Random House le-a recomandat vânzătorilor să țină ascunse exemplarele până la lansarea oficială a The Testaments din 10 septembrie. “Simt că am câștigat la loterie!” a spus un client, care a fost printre cei mulți încântați să obțină cartea mai devreme. “Uau! O săptămână mai devreme ?!” a scris un altul.

Amazon a decis să nu răspundă comentariilor. Penguin Random House nu vrea să confirme câte copii au fost trimise, dar The Guardian vorbește despre aproximativ 800 de exemplare. The Testaments (Testamentele) este cel mai așteptat titlu al anului și apare la 34 de ani distanță de la publicarea The Handmaid’s Tale semnat Atwood. A fost deja preselecționat pentru Premiul Booker.

Margaret Atwood – laureată a premiului Booker în anul 2000 pentru The Blind Assasin

Eroarea i-a înfuriat pe ceilalți comercianți, care au spus că vor fi pedepsiți dacă ar face aceeași greșeală și au suspectat că Amazon nu se va confrunta cu aceleași consecințe. American Booksellers Association și-a exprimat „puternica dezamăgire cu privire la această încălcare flagrantă a protocolului convenit în lansarea acestei cărți în public”. Lexi Beach, proprietarul Astoria Bookshop din New York, a declarat că trebuie să semneze un acord de embargo care promite că acele copii ale cărții vor fi „depozitate într-o zonă monitorizată și închisă, securizată și nu sunt plasate spre vânzare înainte de data deja stabilită.“.

Testamentele este „un roman cu totul diferit în formă și ton” în comparație cu predecesorul său. Mătușa Lydia, una dintre mentorii matriarhali ai servitoarelor de serviciu, este unul dintre cei trei naratori din noua carte – „o mișcare strategică strălucitoare care transformă lumea Galaadului în interior”, a spus criticul Washington Post. Serialul de televiziune Hulu, cu Elisabeth Moss, care se difuzează pe Channel 4 în Marea Britanie, a fost confirmat cu un al patrulea sezon. De asemenea, Hulu va adapta The Testaments pentru micul ecran potrivit Time Magazine dar încă nu este clar dacă noua poveste a lui Atwood va fi pliată după serialul deja existent sau dezvoltată drept serial separat.

ARTICOLE SIMILARE

Gabriella Cilmi – Lessons to be learned

realitatea

La Săptămâna Modei din Paris, designerii au prezentat un cod vestimentar sexy, de vară

Andreea Damian

Cum a devenit celebru Laurențiu Duță? Solistul a făcut 44 de ani

Tabu Tabu

Ramona Păuleanu, șocată de gestul unei casierițe de la un supermarket din Capitală: „Mi-l aruncă în silă pe tejghea”

Andreea Damian

Arabia Saudită a ridicat restricţiile de călătorie pentru femei

Andreea Damian

Globurile de Aur 2021. Filmul cu cele mai multe nominalizări

Andreea Damian

Scrie un comentariu