Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Amintește-ți să zâmbești cu ochii! Cum să te protejezi și să arăți excelent cu o mască pe față

Măștile sunt obligatorii în spațiile publice închise, transportul public în comun, în magazine. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă oamenilor să poarte una în orice situație în care distanțarea socială nu este posibilă . Dar, dincolo de această îndrumare oficială, există multe întrebări fără răspuns. Ar trebui să port una la serviciu? Cum comunic mai bine în timp ce port mască de protecție? Trebuie să-mi aranjez altfel părul. Mai pot purta machiaj? Acesta este sfârșitul bărbii? Află răspunsurile la aceste întrebări în articolul de față.

Măștile și distanțarea socială sunt instrumentele noastre cele mai puternice pentru combaterea coronavirusului, spun experții. Virusul este transmis prin picături de salivă, deci o mască va scădea întotdeauna riscul de contaminare.

Măștile din țesătură, dacă sunt confecționate dintr-un material adecvat și se pun corect, sunt cel mai bun tip de mască non-medicală de purtat, spune specialiștii citați de The Guardian. „Ele pot fi 95% eficiente – aveți nevoie de două straturi de bumbac țesut strâns; și dacă puteți, un strat de prosop de hârtie sau rola de bucătărie între straturi. Deoarece hârtia nu este țesută [adică, nu există găuri], este unul dintre cele mai bune materiale pe care le puteți folosi”, este de părere Jeremy Howard, cercetători la Universitatea din San Francisco. „Este important s-o așezi bine pe nas și asigură-te că îți acoperă bărbia complet. Adesea, măștile care se leagă la ceafă sunt mai bune decât cele care se agață după ureche”.

Cum ar trebui să-mi aleg masca: ce stil mi se potrivește?

O mască îți schimbă fața mai radical decât o nouă tunsoare sau culoarea părului sau ochelari noi. Încercați toate măștile pe care le aveți, pentru a vedea ce nuanțe vi se potrivesc și care vă fac să arătați obosiți. Dacă măștile au panglici, atunci leagă-le ferm la spate. Caută țesături naturale și culori vesele, cu imprimeuri îndrăznețe sau cuminți, în funcție de stil și starea de spirit. Monocromul te face să te simți mai puțin în centrul atenției. Cele negre te fac să pari mai încrezător. Cele albe, de in, sunt pentru plimbările prin parc sau pe plajă.

Machiajul ochilor este foarte important, din moment ce jumătatea inferioară a feței este acoperită. Dacă porți mască pe afară, ochelarii de soare sunt un must-have. Contrastul este esențial! Dacă porți ochelari de soare cu lentile negre, optează pentru o mască de față deschisă la culoare și prindeți părul.

Cum pot comunica eficient prin mască?

„Procesăm informațiile cel mai bine atunci când putem vedea întreaga față, mai degrabă decât caracteristici individuale, cum ar fi ochii, nasul și gura separat”, spune Rebecca Brewer, lector principal la Royal Holloway, Universitatea din Londra.„Dacă nu putem face acest lucru, poate fi mai greu să citim emoțiile cuiva sau chiar să le recunoaștem.” Fiecare jumătate a feței, una dominată de ochi și cealaltă de gură, o afectează pe cealaltă – cunoscută sub numele de efectul de față compozit, explică Brewer. Cu alte cuvinte, ceea ce faci cu gura îți va schimba modul în care îți arată ochii.

„Furia este comunicată în special de regiunea ochilor”, spune Brewer, „în timp ce alte emoții sunt comunicate mai bine de către gură – cum ar fi fericirea și dezgustul. Totuși, oamenii ar trebui să poată spune când zâmbim, întrucât zâmbetele adevărate sunt trădate de ochi. Pierderea acestor indicii va avea un efect asupra interacțiunilor noastre sociale. Atunci când acordăm mai multă atenție altor semne, cum ar fi expresiile faciale și limbajul corpului, putem învăța multe de la interpreți, spune actorul de teatru galez, Caroline Sheen. „Staruri de film silențioase precum Mary Pickford și Charlie Chaplin au perfecționat arta de a exprima emoția prin gesturi”, spune ea. „Mișcări exagerate ale sprâncenelor, capul înclinat, punându-ți mâinile la cap – toate acestea subliniază ceea ce încerci să spui.”

Când vine vorba de purtarea unei măști, vă ajută să vă înțelegeți mai bine chipul. „Noi actorii ne studiem mult fețele. Privește-ți din greu în oglindă și află cum reacționează. De exemplu, m-am încruntat mult în mod natural, așa că am învățat să compensez prea mult, zâmbind mai mult. În ceea ce privește „sming” sau zâmbind cu ochii, modelele – în special Tyra Banks, care au inventat termenul în urmă cu aproape un deceniu – sunt adevărații experți. Potrivit lui Banks, vă relaxați gura, gândiți-vă la ceva sau la cineva pe care îl iubiți și aruncați cu o intensitate acerbă. Dacă asta se confruntă cu un pic prea mult Melania Trump, atunci înmoaie-l ușor, crește-ți ochii.

ARTICOLE SIMILARE

Poluarea aerului a provocat 400.000 de decese premature în Europa în 2016

Andreea Damian

Black Mirror sezonul cinci tocmai a fost confirmat de Miley Cyrus

realitatea

Regina Elisabeta a II-a și-a anulat toate evenimentele. Ce s-a întâmplat la Palat

Andreea Damian

Casatoriile intre parteneri cu diferente mari de varsta

realitatea

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

Andreea Damian

Regina, gest „extrem” pentru a evita o întâlnire neprevăzută cu Nicolae Ceaușescu

Andreea Damian

Scrie un comentariu