Tabu
CULTURE What's hot

ANDREEA ANTONESCU si ANDREEA BALAN au castigat 2 milioane de euro

Trupa ANDRE nu mai exista de ani buni dar componentele ei continua sa faca bani. De fapt, acum fac cei mai multi bani! Se vor îmbogăţi peste noapte. Aproximativ 2 milioane de euro este suma pe care Andreea Antonescu şi tatăl fostei sale colege din André, Săndel Bălan, au de luat la 15 ani de când s-a lansat hitul “Moşule, ce tânăr eşti!”. Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, aşa cum s-a crezut atâta timp.

La 14 ani de când a lansat alături de Andreea Bălan hitul „Moşule, ce tânăr eşti!”, Andreea Antonescu se va umple de bani. Pentru că la acea vreme, piesa trupei André a fost suspectată că ar fi un plagiat după un cântec grecesc, vedeta, care a scris versurile cântecului, nu a încasat nici un ban din drepturile de autor. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Săndel Bălan, tatăl fostei sale colege de trupă, Andreea Bălan, cel care a compus linia melodică. În toţi aceşti ani, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante şi alte spaţii publice, dar nici Andreea Antonescu, şi nici Săndel Bălan nu s-au putut apropia de ei. Acum câteva luni, casa de discuri Roton, căreia cei doi i-au cedat drepturile de autor, şi-a pus ambiţia să facă lumină în acest caz, considerat în anul 1999 drept unul dintre cazurile de plagiat grosolane.

Reprezentanţii casei de discuri l-au contactat pe compozitorul grec al piesei “Izitas”, interpretată de Kathy Garby, considerată sursă de inspiraţie pentru artiştii noştri. “Compozitorul grec se numeşte Kostas Tournas. Am luat legătura cu el şi i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzaţii de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare”, ne-a declarat un reprezentant al casei de discuri Roton. După ce au intrat în posesia documentului care dovedea orginalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersurile în instanţă pentru a recupera banii blocaţi de UCMR, la mijlocul lunii noiembrie având loc o nouă înfăţişare în proces.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: https://www.realitatea.net/#ixzz2hlNSXAui

ARTICOLE SIMILARE

Intoarcerea impresionistilor

Razvan Simion are o familie superba! Cum arata sotia lui si cei doi copii!

Noua campanie nationala Schwarzkopf ajuta femeile sa-si descopere culoarea potrivita a parului

Stiai ca mamele care fumeaza in timpul sarcinii pot naste viitori criminali?

realitatea

S-a SINUCIS o frumoasa concurenta de la BURLACUL!

realitatea

Se suplimenteaza biletele in Gazon B la Depeche Mode!

realitatea

Scrie un comentariu