Tabu
Image default
CULTURE

Andreea Bocelli

De a lungul timpului, Bocelli a scris istorie muzicală atingând cele mai înalte pozitii ale topurilor internaționale, vânzând mai mult de 60 de milioane de albume în întreaga lume, câștigând aclamarea criticilor și simpatia publicului cu piesele sale, pentru care a fost distins cu o serie de premii impresionante – inclusiv Globul de Aur pentru Cea Mai Bună Piesă și multiple nominalizări la Premiile Grammy.

Prezența sa în cele mai înalte poziții ale topurilor este unică si incontestabilă, patru dintre albumele sale ajungând simultan în topurile US, cucerindu-și audiența din toate colțurile lumii cu vocea sa formidabila și cu pasiunea și generozitatea cu care își oferă acest dar înnascut.

Andreea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958 în Lajatico, în câmpia toscană de lângă Volterra.
Tradițiile regiunii și puternica influență a părinților l-au învațat să nu accepte niciodată în mod pasiv dificultațile, ci mai degrabă să capete fortă din ele. El declară că nu exista momente ale vieții sale fară pasiunea pentru muzică.
Marii tenori italieni, precum Del Monaco, Gigli și mai ales Corelli, au exercitat întotdeauna asupra lui o mare influență și admirație. Pasionat fiind de muzică lirică, ambiția vieții sale a fost să devină un mare tenor.
Alternanța discurilor pop cu cele lirice i-a permis sa-și cultive pasiunea primară, oferindu-ne uneori tuturor limpezimea compozițiilor clasice, alteori puterea interpretativă a unui gen pe care acesta o poate avea într-un gen contemporan de muzică. După ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitate din Pisa, Andrea Bocelli a profesat ca și avocat pentru o scurtă vreme. Rămânând însă pasionat de muzică, s-a apucat să studieze cu mari maeștrii, cel mai impresionant dintre acestia fiind chiar idolul său, tenorul Franco Corelli.

În 1992 Zucchero îl descoperă ascultându-i un demo ce conținea înregistrarea piesei Missere, cântată în duet cu Luciano Pavarotti. Fără efort Andrea reușise să suprindă exact esența piesei. După inregistrarea piesei Miserere, vocea lui Andrea se va face remarcată și în afara Italiei, odată cu duetul cu Sarah Brightman – Con Te Partiro.

Varianta solo a fost un hit urcând în topurile franceze, în timp ce duetul cu Sarah a ținut fruntea clasamentelor din Germania 14 săptămani la rând și a vândut 3 milioane de albume, devenind astfel cel mai bun single german al tuturor timpurilor. Sarah Brightman declara ca Time to Say Goodbye va avea întotdeauna un loc special in inima sa. În 1996 și 1997 Andrea Bocelli ajunge in topurile din toată lumea cu primul său albumul internațional Romanza.

Cucerind Europa si apoi clasamentele din întreaga lume, albumul este distins cu o multitudine de discuri de platină pentru vânzarea a mai mult de 16 milioane de copii, Cu 500 000 copii în  Orientul Indepartat, un milion în Italia și peste trei milioane în America de Sud si Spania, Romanza contine singleurile Vivere, Il Mare Calmo Della Sera si piesa ce da titlul albumului, Romanza. Nominalizarea sa din anul 1999 la Premiile Grammy pentru Cel Mai Bun Artist marcheaza un eveniment special, fiind pentru prima dată când un artist de muzică clasică este nominalizat la aceasta categorie, in 38 de ani.

Duetul cu Celine Dion, The Prayer – coloana sonoră a filmului de animație The Quest for Camelot a câstigat Globul de Aur pentru Cea Mai Bună Piesă și este inclus pe cel de-al doilea album – Sogno. Pătrunzând rapid in topuri, Sogno confirmă poziția și dă naștere unui nou fenomen “Bocellimania”. Urmează Sacred Arias, cel mai de success album clasic până în zilele noastre, ce câștigă și titlul de cel mai bine vândut album al unui solist de muzică clasică al tuturor timpurilor, înscriindu-se în Guinness Book of World Records, pentru deținerea simultană a locurilor 1, 2 și 3 in topurile clasice.

În 2001, Andrea lansează The Music of Silence – album semi-autobiografic și Cieli di Toscana, obținând 2 premii – Albumul Anului – la prestigioasele Premii Classical Brit din 2003.

Aceste succese sunt urmate in 2006 de Amore, album care aduce colaborări cu Stevie Wonder și Christina Aguilera și îl aduce pe Bocelli pe scena Jocurilor Olimpice din Torino. În 2007, pentru prima dată de-a lungul carierei sale, cel mai bine vândut tenor din lume, Andrea Bocelli, îsi lansează o colecție de greatest hits – Vivere. Albumul conține selectii din repertoriu, piese speciale pentru Bocelli: Because We Believe sau Melodramma, duetele cu Sarah Brightman – Time To Say Goodbye și Celine Dion – The Prayer precum și alte colaborări cu Lang Lang și Kenny G ce confirmă încă o dată talentul extraordinar al celui numit de cunoscutul producător muzical, David Foster: “artistul preferat al tuturor timpurilor”. După succesul materialului precedent,Vivere, Incanto se lansează pe 24 octombrie printr-un concert extraordinar susținut de artist in Napoli, Italia. Incanto aduce în prim plan atașamentul personal al tenorului fața de cântecele tradiționale italienesti.

Titlul ne duce cu gandul la tradițiile pline de mister, șarm și încantare ale poporului italian.
 Acest album este tributul pe care Bocelli îl aduce muzicii cu care a crescut, pe care a îndragit-o înca din copilarie și pe care tenorul vrea să o împartașească lumii întregi.

Disponibil în format Special Pentru Romania la prețul de 29.9 lei, TVA inclus.

ARTICOLE SIMILARE

Dana Savuica te invata sa “Traiesti Inteligent”

realitatea

Dan Helciug a prezis pandemia in videoclipul piesei “Da’Vai” lansat anul trecut

Tabu Tabu

Jolie și Pfeiffer luptă pentru putere în continuarea filmului Maleficent

realitatea

Bilanț NEGRU al crimelor din gelozie din România ultimelor două luni

Dora Constantinovici

Botez in familia lui Cheloo (Parazitii)

realitatea

A treia cea mai urmărită persoană pe Instagram: social media e extrem de periculoasă pentru tineri

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu