Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Angajați chinezi forțați să bea urină și să mănânce gândaci drept pedeapsă

Managerii de la o firmă chineză au fost trimiși la închisoare după ce personalul care nu a reușit să atingă obiectivele de vânzare impuse de aceștia a fost obligat să consume urină și să mănânce gândaci, potrivit BBC.

Poliția a luat măsuri după ce au apărut videoclipuri care arată că muncitorii sunt biciuiți cu o curea și obligați să bea un lichid galben. Mesajele din mass-media socială spun că, pe lângă cele două pedepse de mai sus, personalului i s-a ordonat și să mănânce gândaci dacă nu îndeplinesc obiectivele. Trei manageri au fost trimiși la închisoare pe o perioadă de cinci sau zece zile în urma incidentului, raportează South China Morning Post. Un videoclip distribuit pe internet pe site-ul chinezesc mass-media Weibo arată că un angajat de sex masculin care stă în picioare, în mijlocul unui cerc, este bătut cu o curea.

Alți angajați, despre care se spune că ar fi angajați ai unei companii de renovare la domiciliu din orașul Guizhou, pot fi văzuți în timp ce beau un lichid galben din cupe de plastic, ținându-și nasul. În capturile mesajelor de la manageri se vede cum aceștia amenință personalul că va trebui să mănânce gândaci drept pedeapsă pentru eventuale greșeli.

Potrivit rapoartelor mass-media, alte forme de rușinare și pedeapsă ale angajaților la firma respectivă au inclus consumarea apei de toaletă sau a oțetului și rasul părului de pe capetele angajaților. Compania a raportat că n-a plătit salariile angajaților pentru ultimele două luni, iar personalul a fost speriat să vorbească despre pedepsele pe care le primește de teama că ar pierde salariul definitiv.

Poliția din Zunyi a arestat trei manageri care au fost apoi condamnați la închisoare. Acesta este doar cel mai recent dintr-o serie de cazuri semnalate de angajații unor firme chinezești care folosesc măsuri neobișnuite pentru a pedepsi, rușina sau încuraja personalul lor. Rapoartele anterioare au avertizat asupra unor cazuri în care angajații se pălmuiesc reciproc la diverse evenimente din interiorul companiilor pentru a-și stimula motivația, forțați să se târască pe jos pe un drum public sau să sărute pubele de gunoi drept pedeapsă în team building-uri.

ARTICOLE SIMILARE

Afla cum ar fi bine sa discuti cu copilul tau despre sex

realitatea

Bestseller: Scriu pentru ca simt sau Scriu pentru a vinde?

realitatea

Regina Elisabeta a II-a: rujul ei a servit drept „cod secret” pentru a trimite un mesaj

Andreea Damian

Andreea Bălan, din nou probleme de sănătate

Tabu Tabu

De ce o urăște Camilla pe Kate. Cumplita rivalitate dintre cele două ducese

Andreea Damian

Cum vei face cumpărăturile în siguranță pe măsură ce magazinele de haine încep să se redeschidă

Andreea Damian

Scrie un comentariu