Home > Agenda > Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

Google

Google a recunoscut că angajații săi pot avea acces la înregistrările făcute de Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT. Compania a anunţat că investighează breșa, potrivit The Guardian.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 captate accidental. Un purtător de cuvânt al Google a mai transmis, scrie Wired, că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea „nu sunt asociate conturilor de utilizatori”. Cu toate acestea, raportul televiziunii belgiene arată că printre înregistrări s-au regăsit informații despre identitate, inclusiv adresa unei persoane și alte informații personale despre familie, discuții despre nepoți, nume de utilizatori, dar și unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă.

Aplicația Google Assistant începe să înregistreze în mod automat sunetul atunci când un utilizator spune un cuvânt sau o expresie de avertisment precum „OK, Google”. Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente. Această caracteristică poate fi dezactivată, dar acest lucru înseamnă că asistentul își pierde o mare parte din atingerea personalizată.

boxa inteligentă Home Mini

Boxa inteligentă Home Mini

În 2017, Google a confirmat că a existat o breșă şi la boxa inteligentă Home Mini ce i-a permis să înregistreze utilizatorii chiar și atunci când nu a fost activat. Un raport al companiei Bloomberg la începutul acestui an a dezvăluit, de asemenea, că și angajații Amazon ascultă înregistrările făcute de Alexa, pentru „a le revizui”.

 

 

Articole asemanatoare
cancerul
Un program de inteligență artificială detectează cancerul mamar mai bine decât medicii
Patru angajați au fost concediați de Google pentru că voiau sindicalizare. Ei continuă să lupte
Bill Gates
Bill Gates a făcut o mare greşeală în cariera sa și o regretă enorm
google
Google refuză să elimine aplicaţia prin care saudiții își urmăresc nevestele

Comenteaza acest articol

Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

by Andreea Damian   1 min
0