Tabu
CULTURE Slider

Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

Google

Google a recunoscut că angajații săi pot avea acces la înregistrările făcute de Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT. Compania a anunţat că investighează breșa, potrivit The Guardian.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 captate accidental. Un purtător de cuvânt al Google a mai transmis, scrie Wired, că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea „nu sunt asociate conturilor de utilizatori”. Cu toate acestea, raportul televiziunii belgiene arată că printre înregistrări s-au regăsit informații despre identitate, inclusiv adresa unei persoane și alte informații personale despre familie, discuții despre nepoți, nume de utilizatori, dar și unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă.

Aplicația Google Assistant începe să înregistreze în mod automat sunetul atunci când un utilizator spune un cuvânt sau o expresie de avertisment precum „OK, Google”. Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente. Această caracteristică poate fi dezactivată, dar acest lucru înseamnă că asistentul își pierde o mare parte din atingerea personalizată.

boxa inteligentă Home Mini
Boxa inteligentă Home Mini

În 2017, Google a confirmat că a existat o breșă şi la boxa inteligentă Home Mini ce i-a permis să înregistreze utilizatorii chiar și atunci când nu a fost activat. Un raport al companiei Bloomberg la începutul acestui an a dezvăluit, de asemenea, că și angajații Amazon ascultă înregistrările făcute de Alexa, pentru „a le revizui”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Åžtiai că copiii cuplurilor de lesbiene au șanse mai bune în viața decât ceilalți?

realitatea

Celebritati nascute pe 2 iulie!

realitatea

O nouă metodă de mărire a buzelor va înlocui popularele lip fillere folosite și de Kylie Jenner

Andreea Damian

Kim Kardashian are probleme serioase din cauza fotografiilor provocatoare de pe Internet

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Mihaela Rădulescu s-a înconjurat de mult erotism în casa din Monaco

Tabu Tabu

Scrie un comentariu