Tabu
Image default
CULTURESlider

Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

Google a recunoscut că angajații săi pot avea acces la înregistrările făcute de Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT. Compania a anunţat că investighează breșa, potrivit The Guardian.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 captate accidental. Un purtător de cuvânt al Google a mai transmis, scrie Wired, că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea „nu sunt asociate conturilor de utilizatori”. Cu toate acestea, raportul televiziunii belgiene arată că printre înregistrări s-au regăsit informații despre identitate, inclusiv adresa unei persoane și alte informații personale despre familie, discuții despre nepoți, nume de utilizatori, dar și unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă.

Aplicația Google Assistant începe să înregistreze în mod automat sunetul atunci când un utilizator spune un cuvânt sau o expresie de avertisment precum „OK, Google”. Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente. Această caracteristică poate fi dezactivată, dar acest lucru înseamnă că asistentul își pierde o mare parte din atingerea personalizată.

boxa inteligentă Home Mini
Boxa inteligentă Home Mini

În 2017, Google a confirmat că a existat o breșă şi la boxa inteligentă Home Mini ce i-a permis să înregistreze utilizatorii chiar și atunci când nu a fost activat. Un raport al companiei Bloomberg la începutul acestui an a dezvăluit, de asemenea, că și angajații Amazon ascultă înregistrările făcute de Alexa, pentru „a le revizui”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bărbații frumoși au fost înlocuiți de Himbos – antidotul împotriva masculinității toxice

Andreea Damian

Dezvăluiri incredibile! Ce scrie presa britanică despre Cheeky Girls

Andreea Damian

Urca pe podiumul Bucharest Fashion Week

realitatea

De ce înșală femeile? Întrebarea și-a găsit, în sfârșit, răspunsul

Andreea Damian

Teo Trandafir, afectată de scumpiri. La ce a renunțat ca să facă economii

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 37. Bărbat singur, caut nevastă pentru șezlong

Andreea Damian

Scrie un comentariu