Home > Fashion > Angajatii lui Jean Paul Gaultier au iesit in strada!

Angajatii lui Jean Paul Gaultier au iesit in strada!

Designerul francez Jean Paul Gaultier, a declarat in septembrie ca va renunta la colectiile ready-to-wear, acestea fiind mult prea obositoare pentru el. Ultima colectie ready-to-wear a fost cea de primavara/vara ’15,  fiind prezentata la Saptamana Modei la Paris. Astfel  29 de persoane vor fi concediate, casa de moda axandu-se de acum incolo numai pe colectii haute-couture, parfumuri si proiecte speciale.

Gaultier a marturisit ca se simte cu adevarat implinit numai atunci cand lucreaza la colectii haute-couture, lucru care ii permite sa isi exprime creativitatea si dorinta pentru research si experimentare.

In urma acestei declaratii, angajatii au iesit pe 20 noiembrie, pe bulevardul Montaigne, organizand un protest impotriva casei de moda. Acestia au marsaluit cu pancarte pe care scria: “After street fashion, fashion in the streets”, din fata magazinului Ninna Ricci pana la sediul companiei spaniole, Puig. Un alt lucru care i-a infuriat pe organizatorii protestului a fost faptul ca sunt concediati, desi compania se afla intr-o stare economica impecabila. Puig deţine bradurile Carolina Herrera, Nina Ricci şi Paco Rabanne si 45% din Jean Paul Gaultier.

Intrebat care este parerea sa despre acest prostest, presedintele companiei, Ralph Toledano, a declarat ca este o tara libera, si daca angajatii lor doresc sa organizeze un protest, acesta este dreptul lor.

sursa: http://fashion.telegraph.co.uk/

Articole asemanatoare
Eco-militanta adolescentă din Suedia, Greta Thunberg, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace
Haul – noul instrument de marketing pentru branduri care pare nevinovat dar creează dependență
Stella McCartney a promovat hainele reciclate la săptămâna modei de la Paris
Karl Lagerfeld – designerul care a revoluționat moda, numit regele – a murit

1 Response

  1. Pingback : Angajatii lui Jean Paul Gaultier au iesit in strada! | Noutati

Comenteaza acest articol

Angajatii lui Jean Paul Gaultier au iesit in strada!

by   1 min
1