Tabu
Image default
CULTURE Slider

Angela Gheorghiu, despre corupția din România: Nu este doar în politică. Este în ADN-ul românilor

Cotidianul Corriere della Sera a realizat un interviu în exclusivitate cu soprana Angela Gheorghiu, care a vorbit fără perdea despre corupția din România. Angela Gheorghiu este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în România în aceste momente.

„Ceaușescu a luat puterea când m-am născut, în 1965. Când ești copil nu înțelegi, cânți, apoi mi-au dat toate lecțiile de canto gratuit. Dar era o țară oribilă. La 14 ani am plecat la studii la București. Din fericire, Ceaușescu a căzut cu un an înainte de a terminat conservatorul în 1989 și am putut să încep să călătoresc. Dar nu s-a schimbat mult în țara mea”, a declarat artista.

Întrebată de ce spune acest lucru, soprana a început să vorbească despre corupția din România. „Corupția nu este doar în politică, ci este în ADN-ul românilor. Pentru ca medicii să te trateze, preoții să te boteze, trebuie să dai bani pe sub mână. Există o lume paralelă. Nu se fac autostrăzi, școli, spitale, teatre, țara este împărțită în două, bătrâni și tineri, care din fericire mai sunt și ei acolo. Am cântat peste tot în lume, dar nu am fost niciodată într-un spectacol de operă în România. Vi se pare normal?”, spune ea.

În acest context, soprana amintește și de scandalul recent pe care l-a avut cu Gabriela Firea, după ce primarul Capitalei a urcat pe scenă alături de Simona Halep și a fost huiduită de peste 20.000 de oameni. „Cei de la putere cred că interpreții români ar trebui să cânte în mod gratuit sau aproape. Când am reușit să-l duc pe Placido Domingo în ’94, el a fost plătit, eu nu. Nu sunt apreciați cei care reușesc în viață. Primarul Bucureștiului a vrut să-mi acorde titlul de cetățean de onoare ca să-și facă ea imagine, este o femeie care exploatează totul, se folosește de succesul altora: am refuzat. Același lucru s-a întâmplat și cu prietena mea, jucătoarea de tenis, Simona Halep, care a fost însoțită la o ceremonie pe stadion și a fost nevoită să asiste la fluierăturile adresate primăriței”, a mărturisit Angela Gheorghiu.

La începutul interviului acordat jurnaliștilor de la Corriere della Sera, soprana vorbește despre familia ei, dar și despre porecla de „Draculina”. „Mă amuză, Dracula este o legendă, un personaj inventat, printre altele, de un irlandez, nu de un român. De ce nu spune nimeni că am ajutat atât de mulți colegi și regizori?”, a chicotit Angela Gheorghiu.

Presa din Italia o descrie pe soprana de 52 de ani ca fiind ultima cântăreață care întruchipează ideea clasicismului în opera mondială, cu o voce diferită de toate celelalte nu doar pentru ce face pe scenă, dar și în afara ei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Divorț în lumea vedetelor. Își spun adio după 7 ani de căsnicie

Andreea Damian

Un nou membru în familia regală a Marii Britanii. Regina e în al nouălea cer

Andreea Damian

A MURIT un actor fabulos

Femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbații, spun experții în domeniul sănătății

Andreea Damian

Premiile Grammy 2020. Femeile domină lista nominalizărilor

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 40. Dependența de mici și Covid-19

Andreea Damian

Scrie un comentariu