Home > Agenda > Angelina Jolie a găsit soluția pentru pacea mondială

Angelina Jolie a găsit soluția pentru pacea mondială

Angelina Jolie

Egalitatea de șanse între femei și bărbați este adevărata cheie pentru pacea universală, crede Angelina Jolie. Actrița și activista pentru drepturile omului a afirmat vineri că lumea ca rămâne „blocată într-un ciclu de violență și conflicte” atâta timp cât națiunile continuă să pună aproape orice altă problemă înaintea egalității, drepturilor și participării femeilor.

Jolie, care este un reprezentant special al Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), a adăugat într-o scrisoare adresată unei întâlniri ministeriale cu privire la menținerea păcii din SUA că „negarea reprezentării unei jumătăți din populație în negocierile pentru pace sau în guverne nu este calea corectă spre stabilitate pe termen lung”.

Există multe exemple de femei de succes și care inspiră în întreaga lume, a spus vedeta americană, dar femeile și fetele sunt încă în marea lor majoritate victime ale războiului, peste jumătate din refugiați, la nivel mondial, și multe cad pradă violului și agresiunii sexuale.

Dacă lumea ar accepta principiul potrivit căruia cei afectați de o problemă ar trebui să fie însărcinați cu stabilirea unei soluții, atunci majoritatea negociatorilor pentru pace, miniștri de externe și diplomați ar fi femei.

Angelina Jolie a adăugat repede: „Știm cu toții realitatea”. Realitatea este că relațiile de putere inegale, „abuzul de putere, prejudecățile de gen, violența și lipsa justiției” au ținut multe femei într-o poziție subordonată și vulnerabilă la nivel mondial, crede actrița.

În discursul său către reuniunea anuală a miniștrilor de externe și ai apărării, actrița laureată cu premiul Oscar s-a concentrat în primul rând pe femei, însă a vorbit și despre importanța multilateralismului și despre criza refugiaților.

 

Articole asemanatoare
Brad Pitt
„Semnează sau plătește”. Brad Pitt i-a dat Angelinei Jolie un ultimatum
angelina jolie
Angelina Jolie s-a răzbunat pe Brad Pitt
Angelina Jolie
Angelina Jolie e o mamă singură. Cum se descurcă de fapt fără Brad Pitt
angelina jolie
Angelina Jolie ocupă locul lăsat liber de Gwyneth Paltrow în universul filmelor Marvel

1 Response

Comenteaza acest articol

Angelina Jolie a găsit soluția pentru pacea mondială

by Andreea Damian   1 min
1