Tabu
Image default
CULTURE Slider

Ani grei de închisoare pentru piromanul din Buzău, care și-a incendiat iubita

Numele Cosmin Dan nu vă spune nimic. Dar vă aduc eu aminte: el e criminalul-piroman din Buzău care anul trecut de Dragobete și-a bătut iubita cu bestialitate și apoi i-a dat foc, lăsând-o să moară în apartament.

Joi s-a încheiat procesul în care individul este judecat pentru uciderea fostei sale iubite, Valentina Nica, de 21 de ani. A fost nevoie de şase termene pentru ca judecătoarea de caz să decidă ca inculpatul să execute 24 de ani de închisoare pentru fapta sa. Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat şi încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracţiunea de distrugere. În acelasi timp, instanţa a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160.000 de lei, bani care vor ajunge la părinţii victimei. Din păcate, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Avocatul lui Cosmin Dan va ataca sentinţa, următoarea fază a procesului urmând a se judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

Cosmin Dan se află în arest din luna februarie 2019, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.

La începutul acestui an, „bestia” a cerut schimbarea schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de omor cu premeditare în ucidere din culpă. Potrivit adevarul.ro, procurorii au solicitat condamnarea pentru omor cu cruzime, infracţiune pentru care se aplică pedeapsa cu închisoare pe viaţă. Dar criminalul nu a vrut închisoarea pe viață.

Anchetatorii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 23 februarie, Dan Cosmin a mers în apartamentul fostei sale iubite asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă. Valentina a murit, după ce întregul apartament a fost cuprins de flăcări, trupul ei fiind găsit carbonizat într-una din camere, după ce pompierii au stins incendiul.

ARTICOLE SIMILARE

Medicii au emis noi avertismente cu privire la bătaia copilului pentru prima dată în 20 de ani

Andreea Damian

Cel mai bun stil: generația X, Z sau milenarii?

Andreea Damian

Reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic

Andreea Damian

Concurs incheiat! Vara asta gatesti cu Vegeta si Eva! Fii unul din cei 3 castigatori!

realitatea

Helen Mirren a atacat Netflix la convenţia CinemaCon din Las Vegas

Andreea Damian

Transformare şocantă – vezi cum arată acum Leonardo DiCaprio

Scrie un comentariu