Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Animalele au căzut victime ale incendiilor din Australia: coţofana care imită sirena pompierilor

O coţofană care imită sunetele sirenelor pompierilor care intervin pentru stingerea incendiilor de vegetaţie masive din Australia a fost surprinsă într-o înregistrare video.

Fostul comisar pentru specia ameninţată Gregory Andrews a publicat videoclipul cu cântecul coţofanei pe grupul de Facebook „Speciile native de păsări ale Australiei” și a fost distribuit de mai mult de 2.600 de ori. „E ceva foarte cool. Am întâlnit azi o coţofană australiană în Newcastle, New South Wales, care a învăţat să imite sirenele ambulanţelor şi pompierilor”, a scris Andrews pe Facebook.

În statul New South Wales (NSW) evacuarile continuă după ce a fost decretată stare de urgenţă. A urmat un weekend periculos. Peste 1.800 de case au fost distruse şi 3.6 de milioane de hectare de pământ au ars doar în statul NSW, potrivit Rural Fire Service, citează CNN.

Coţofana, specie protejată în statul australian New South Wales are unele dintre cele mai complexe cântece din lume şi poate imita cântecele a peste 35 de specii de păsări, dar şi altor specii, precum animale şi oameni, potrivit Australian Museum. Aceste păsări sunt atât de inteligente şi sociabile, încât sunt capabile să interacţioneze şi să-şi facă prieteni mai ales printre oamenii care le hrănesc, spune Geoff Maslen, autorul unei cărţi despre speciile ameninţate de păsări din Australia.

Australia se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii. În decembrie, temperaturile medii au depășit 40 de grade Celsius în anumite regiuni.

ARTICOLE SIMILARE

Produsele de beauty pe care nu trebuie să le depozitezi niciodată în baie

Andreea Damian

Cat Music recomandă artiștilor săi să nu participe la Gala Premiilor Muzicale Romanian Top Hits 2009

realitatea

Lucian Viziru “a fugit” din Romania din cauza bancilor!

Descoperirea făcută de cercetători: inteligența artificială poate să detecteze cancerul de plămâni

Andreea Damian

Rance, o dinastie de parfumieri

realitatea

Cum să-ți petreci ultima zi a anului

realitatea

Scrie un comentariu