Tabu
Image default
lifestyle

Animax lanseaza EDUMAX, proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor

Animax, cea mai mare retea de petshop-uri din Romania, da startul unui nou program de responsabilitate sociala corporativa, lansand EDUMAX, un proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie. Realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil fata de animalele de companie si constientizarea impactului actiunilor noastre asupra acestora.

Programul se adreseaza copiilor din clasele 0-IV si se va desfasura in perioada septembrie-noiembrie 2014, in 10 scoli din Bucuresti, atat din sistemul public cat si cel privat. EDUMAX cuprinde mai multe etape, copiii implicati in proiect fiind invitati sa participe la mai multe activitati menite sa-i ajute sa constientizeze importanta ingrijirii responsabile a animalului de companie.

Prima etapa se va desfasura in perioada 22 septembrie-13 octombie si consta in organizarea unui concurs de desen cu tema “Prietenul meu necuvantator”, in scolile partenere. Elevii cu cele mai interesante lucrari, din fiecare categorie de varsta, vor fi selectati pentru a fi inclusi in programul de educatie dezvoltat de proiect.

Astfel, elevii vor avea ocazia sa cunoasca mai multe despre animalele lor de companie si nevoile acestora, participand la seminariile cu tema: “Cum ingrijesc animalul meu de companie”, sustinute de specialistii Animax. Seminariile se vor desfasura in perioada 20 octombrie – 27 noiembrie 2014, in scolile incluse in proiect si au drept scop dezvoltarea unui comportament responsabil fata de animalul de companie in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani.

“Dezvoltarea unui anumit comportament fata de animalele de companie are loc inca din copilarie, atunci cand copilul incepe sa intre in contact cu animalele. Ne dorim ca micutii sa perceapa animalele de companie ca pe niste fiinte vii, membri ai familiei. Este important sa educam copiii in acest spirit, astfel incat sa cream un mediu placut si armonios pentru cresterea si dezvoltarea animalelor. Prin EDUMAX incercam sa educam si sa responsabilizam comunitatea referitor la nevoile animalelor. Credem ca in Romania este nevoie de astfel de programe de educatie pentru dezvoltarea unei relatii armonioase intre copii si animalele de companie”, a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare retea Animax.

ARTICOLE SIMILARE

Mircea Badea are interzis pe Facebook: i s-a închis contul!

Kate Middleton va avea gemeni! Inseminare artificiala?

Prima Doamna a Frantei este o jurnalista cu trei copii

O actrita din Romania, de nerecunoscut dupa ce a stat in America mai multi ani!

Horia Brenciu, tandru cu fetita lui, Mina!

Desen contemporan în valoare de 7000 de euro la Premiile Henkel CEE

realitatea

Scrie un comentariu