Home > Lifestyle > Anticoncepționalele scad apetitul sexual

Anticoncepționalele scad apetitul sexual

Femeilor care folosesc anticoncepționale le scade foarte tare apetitul sexual. Este concluzia la care a dus un studiu efectuat de curând în Germania. De asemenea, femeile care folosesc astfel de pastile se excită mult mai greu.

Psihologic vorbind, teama de nu rămâne însărcinate elimină capacitatea femeilor de a se bucura de un act sexual. Pe lângă asta, unul dintre efectele secundare cele mai nocive ale anticonceționalelor este scăderea nivelului de testosteron, hormon responsabil cu libido-ul atât la femei, cât și la bărbați.

Studiul a fost publicat de curând în "Journal of Sexual Medicine", iar coordonatorul revistei, medic de profesie, a declarat că studiul este unul extrem de important pentru că "sunt sute de milioane de femei care folosesc anticoncepționale fără să știe că acestea le afectează puternic viața sexuală".

Studiul a fost efectuat pe 1000 de femei tinere, dintre care 87% foloseau pilule contraceptive. La o treime dintre acestea a fost descoperit un risc ridicat de a suferi de disfuncții sexuale feminine care de cele mai multe ori se materializează în apetit sexual extrem de scăzut. În schimb, femeile care folosesc ca mijloace contraceptive prezervativul sau legarea trompelor, își păstrează intactă pofta de sex.

Articole asemanatoare
anticoncepționale
Anticoncepționale luate în adolescență, risc de depresie la vârsta adultă
genă
Unele femei poartă o genă care le „sabotează” metoda de contracepție
contraceptive
Contraceptivele afectează capacitatea femeii de „a citi oamenii”
Mințite 60 de ani în legătură cu contraceptivele pentru că un bărbat a vrut să-i facă pe plac Papei

1 Response

  1. Pingback : Cauzele libidoului scazut – Andreea Vass

Comenteaza acest articol

Anticoncepționalele scad apetitul sexual

by realitatea   1 min
1