Tabu
Image default
LIFESTYLE

Anticoncepționalele scad apetitul sexual

Femeilor care folosesc anticoncepționale le scade foarte tare apetitul sexual. Este concluzia la care a dus un studiu efectuat de curând în Germania. De asemenea, femeile care folosesc astfel de pastile se excită mult mai greu.

Psihologic vorbind, teama de nu rămâne însărcinate elimină capacitatea femeilor de a se bucura de un act sexual. Pe lângă asta, unul dintre efectele secundare cele mai nocive ale anticonceționalelor este scăderea nivelului de testosteron, hormon responsabil cu libido-ul atât la femei, cât și la bărbați.

Studiul a fost publicat de curând în "Journal of Sexual Medicine", iar coordonatorul revistei, medic de profesie, a declarat că studiul este unul extrem de important pentru că "sunt sute de milioane de femei care folosesc anticoncepționale fără să știe că acestea le afectează puternic viața sexuală".

Studiul a fost efectuat pe 1000 de femei tinere, dintre care 87% foloseau pilule contraceptive. La o treime dintre acestea a fost descoperit un risc ridicat de a suferi de disfuncții sexuale feminine care de cele mai multe ori se materializează în apetit sexual extrem de scăzut. În schimb, femeile care folosesc ca mijloace contraceptive prezervativul sau legarea trompelor, își păstrează intactă pofta de sex.

ARTICOLE SIMILARE

Dani Otil, suparat rau de ziua lui! Vezi ce a facut Mihaela

Cele mai frumoase lecții de viață oferite de Robin Williams. A șaptea valorează cel mai mult

Andreea Damian

Reteta de toamna – Cidru de mere

realitatea

Oţil, despre chiloţi: «Eu am două perechi de 8 ani»

Iubitul turc al ANDREEI MARIN: ce face, de fapt, in Romania

Jucatoare romanca de tenis lovita de tatal ei la finalul unui meci pierdut

1 comentariu

Cauzele libidoului scazut – Andreea Vass 1 May 2019 at 12:48

[…] depresiei, antihipertensive sau cele impotriva alergiilor) pot duce la modificarea libidoului. Anticonceptionalele, datorita hormonilor din compozitie, pot avea ca efect secundar scaderea […]

Răspunde

Scrie un comentariu