Antrenamentele nu sunt doar pentru sala de sport. Pătrundeți-vă în rutine prietenoase pentru copii, care nu vă fac doar să vă mișcați pentru a mărunți acele kilograme în plus care s-ar putea să nu vă placă, ci vă ajută să construiți conexiuni mai puternice, să vă îmbunătățiți starea de spirit și să le arătați copiilor bucuria de a rămâne activi. De la întinderi jucăușe până la gadili captivante, aceste exerciții sunt concepute pentru a se potrivi în viața ta ocupată și pentru a face din fitness o afacere de familie.
1. Scândura
Așază-te în poziția scândura, indiferent fie pe genunchi, fie pe degetele de la picioare, cu mâinile plasate direct sub umeri. Pe măsură ce sti neclintită, invită-ți copilul să se târască prin „tunelul” pe care îl formează corpul tău.
Dacă te simți suficient de ambițioasă, așază copilul (dacă e mai mărișor) pe spate. Reține că aceasta este mai dură decât o scândură obișnuită, așa că nu forța lucrurile. Asigură-te că cel mic stă deasupra spatelui inferior. Pentru o distribuție mai bună a greutății, o poziție de „călărie” cu picioarele în jurul gâtului face minuni, transferând greutatea pe brațe.
2. Flotări
Din poziția scândura, pe genunchi sau pe degetele de la picioare, execută flotări. Copilul tău va prelua mișcările de „sus” și „jos” și, cine știe, ar putea începe să facă mini flotări! Cântați împreună! Sau poți să-ți lași copilul să se alăture acțiunii.
3. Abdomene
Întindeți-vă pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele plantate ferm pe podea. Invitați-vă copilul să stea pe abdomenul vostru. Începeți abdomenele și, de fiecare dată când vă ridicați, jucați-vă cu cel mic.
4. Genuflexiuni
Amplifică-ți genuflexiunile folosind copiii ca greutate suplimentară.
5. Fandări
Evitați să faceți un pas prea mult înainte. Aterizează cu greutatea în călcâie, împinge înapoi cu putere și apoi intră în următoarea ta mișcare. Ține-ți spatele drept pentru o formă perfectă.
6. Întinderi
Pregătește-ți micuțul astfel încât să poată sta cu ochii pe tine și să se alăture acțiunii. Numără secundele tare și clar – îi va plăcea să-ți audă vocea.
7. Ridicarea de greutăți
Indiferent dacă stai în picioare, stai pe o minge de exerciții sau te ghemuiești, ridică-ți ușor micuțul la înălțimea capului (sau doar puțin mai sus). Rămâi constantă în timp ce-l ridici și îl cobori.
8. Avionul
Întinde-te pe spate și ridică-ți picioarele pentru a crea o formă de masă — locul perfect pentru micuțul tău! Așază bebelușul cu burtica în jos pe tibie, astfel încât să se poată bucura de puțin timp pe burtă în timp ce execuți un exercițiu de echilibru.
Sursa: Tabu.RO