Home > Agenda > stiri > Anul Birkin – Gainsbourg

Anul Birkin – Gainsbourg

Jane Birkin și Serge Gainsbourg au format unul dintre cele mai chic cupluri pe care le-a dat Franța.

Nu contează câți ani ai, dar sigur că ai ascultat, și nu numai o dată, celebra Je t’aime…moi non plus. Åži pentru că Gainsbourg este un icon al  Franței, precum David Bowie în Anglia sau Bob Dylan pentru America, Muzeul Muzicii din Paris îi dedică o expoziție specială, din 21 octombrie și până în 1 martie 2009.

Serge Gainsbourg (1928-1991) a fost un artist complex – pictor, scriitor, poet, compozitor, actor. Munca și stilul său de viață au influențat cultura și societatea franceză a anilor ’60-’80.

 Expoziția este structurată pe 4 perioade: Blue period (1958 – 1965), Idols (1965 – 1969), Decadence (1969 – 1979), Ecce homo (1979 – 1991. Fotografii, filme, obiecte din colecția personală (selectate cu grijă de Jane Birkin și fiica lor, Charlotte Gainsbourg), printre care pictura lui Paul Klee, Bad News from the Stars (1913).

Faimosul Autoportrait, pictat de Gainsbourg în 1957  va fi prezentat publicului pentru prima dată. Vei descoperi și fotografii realizate de artist cu Vanessa Paradis, Isabelle Adjani, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Catherine Deneuve. Mai multe detalii găsești aici

Pe perioada expoziției va fi lansat și noul album Jane Birkin, Enfants d’Hiver (în 10 noiembrie). A fost un an foarte aglomerat pentru artista care a creat cea mai dorită geantă Hermes, având în vedere că în 2008 a fost selectată să reprezinte Franța la centenarul Converse, Connectivity.

Articole asemanatoare
coronavirus
Descoperire șocantă: coronavirusul era prezent în Europa încă de la sfârșitul anului trecut
hermes
Rujul Hermès, un masterclass în luxul sustenabil
Ținute care arată mai bine pe vedete decât pe modele
rochie
Vedetele care au curajul să poarte aceeași rochie de mai multe ori

Comenteaza acest articol

Anul Birkin – Gainsbourg

by realitatea   1 min
0