Tabu
Image default
lifestyle

Anul Birkin – Gainsbourg

Jane Birkin și Serge Gainsbourg au format unul dintre cele mai chic cupluri pe care le-a dat Franța.

Nu contează câți ani ai, dar sigur că ai ascultat, și nu numai o dată, celebra Je t’aime…moi non plus. Åži pentru că Gainsbourg este un icon al  Franței, precum David Bowie în Anglia sau Bob Dylan pentru America, Muzeul Muzicii din Paris îi dedică o expoziție specială, din 21 octombrie și până în 1 martie 2009.

Serge Gainsbourg (1928-1991) a fost un artist complex – pictor, scriitor, poet, compozitor, actor. Munca și stilul său de viață au influențat cultura și societatea franceză a anilor ’60-’80.

 Expoziția este structurată pe 4 perioade: Blue period (1958 – 1965), Idols (1965 – 1969), Decadence (1969 – 1979), Ecce homo (1979 – 1991. Fotografii, filme, obiecte din colecția personală (selectate cu grijă de Jane Birkin și fiica lor, Charlotte Gainsbourg), printre care pictura lui Paul Klee, Bad News from the Stars (1913).

Faimosul Autoportrait, pictat de Gainsbourg în 1957  va fi prezentat publicului pentru prima dată. Vei descoperi și fotografii realizate de artist cu Vanessa Paradis, Isabelle Adjani, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, Catherine Deneuve. Mai multe detalii găsești aici

Pe perioada expoziției va fi lansat și noul album Jane Birkin, Enfants d’Hiver (în 10 noiembrie). A fost un an foarte aglomerat pentru artista care a creat cea mai dorită geantă Hermes, având în vedere că în 2008 a fost selectată să reprezinte Franța la centenarul Converse, Connectivity.

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine își dorește să rămână însărcinată

realitatea

Marcel Toader are o NOUA IUBITA! Cine este blonda care a inlocuit-o pe Gabriela Cristea!

Sarah Jessica Parker nu are o pasiune pentru fashion

realitatea

Julia Roberts în bikini

realitatea

Tragedie de nedescris pentru Marian Darta! “Iti multumesc ca razi de mine!”

Britney Spears ne arată cum să fim în formă

realitatea

Scrie un comentariu