Tabu
Image default
LIFESTYLE

Apa de izvor, secretul unui stil de viata sanatos

Este binecunoscut faptul că în lipsa apei organismul uman nu poate supraviețui.
Format 70% din apă, organismul are nevoie de asigurarea unei cantități zilnice din această licoare a vieții. Mai mult, pentru un stil de viață sănătos, cantitatea zilnică de apă necesară organismului trebuie să atingă 1.5 sau 2 litri, în perioada verii cantitatea recomandată fiind chiar de 3 litri.

Orice tip de apa este potrivit organismului nostru?
Trăim în mediul urban și, pentru a asigura acest necesar zilnic, cumpărăm apă minerală îmbuteliată.
De pe rafturi aglomerate, alegem apa minerală cu care ne-am obișnuit, uitând că, prin conținutul său de săruri minerale: sulfați, cloruri, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, apa minerală produce efecte asupra organismului uman, iar consumarea unui singur tip de apă minerală pe perioade lungi de timp poate avea efecte mai degrabă nesănătoase. Pentru a deține controlul asupra stării de sănătate a organismului, fiecare dintre noi trebuie să dețină controlul asupra a ceea ce consumă, înțelegând, în același timp, și efectele pe care fiecare componentă a nutriției le produce. Din acest punct de vedere, a devenit obligatoriu ca obiceiul de consum al apelor minerale să se schimbe.

Pentru a ne mentine o stare buna de sanatate, trebuie sa alternam intotdeauna doua tipuri de apa
Specialiștii recomandă alternarea diferitelor tipuri de apă, cu scopul de a oferi organismului posibilitatea de a se “odihni”, evitând astfel acumularea de minerale. Există însă riscul ca această recomandare să fie greșit înțeleasă de majoritatea publicului, care va alterna pur și simplu un brand de apă minerală cu altul. În acest caz, alternarea lor nu mai are efectul dorit – organismul nu se mai poate reface deoarece, chiar dacă concentrația de minerale este diferită, cele mai multe ape minerale conțin aceleași feluri de substanțe. Din acest motiv, toate tipurile de apă minerală ar trebui alternate cu unul non-mineral – apă de fântână, de masă sau provenită direct dintr-o sursă naturală. Calitatea apei de fântână nu este suficient de înaltă, apa de masă este de obicei procesată adițional, așa că este recomandată alternarea consumului de apă minerală cu o apă de izvor.

 Alege apa de izvor
Cel mai mare avantaj al acestui tip de apă este conținutul scăzut de minerale, ceea ce o face potrivită chiar și pentru consumul pe termen lung, fără să fie alternată cu alte tipuri de apă. Apa de izvor, potrivita si pentru copiii cu varsta de pana la 3 ani Apa este foarte importantă pentru organismul copiilor. Spre deosebire de adulți, copiii trebuie să bea de două ori mai multă apă pe kilogram greutate, deoarece ei elimină lichide foarte ușor.
Însă nu orice tip de apă este potrivit pentru alimentația celor mici. Este binecunoscut faptul că ei nu pot bea apă minerală întrucât organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna funcționare a rinichilor nu trebuie să fie împiedicată de asimilarea mineralelor. De aceea, copiii nu ar trebui să bea apă cu un grad de mineralizare care să depășească 120 mg/l (0.12 gr/l) și cu conținut de sodiu de peste 20 mg/l (0.02 gr/l). Apa de izvor este cea mai bună alegere pentru alimentația copiilor, în special a celor de până la trei ani. Apa de izvor este superioară celei de la robinet, care conține clor. În plus, apa de izvor nu conține impurități, spre deosebire de cea de la robinet care este transportată prin rețeaua de conducte, și este ecologică, provenind din zone montane.

Devin, spre exemplu, este apa de izvor provenită din inima munților Rhodope – un colț superb de natură, aflat în imediata vecinătate a orașului Devin.
Apa pură de izvor Devin este pusă la dispoziția consumatorilor direct din adâncurile muntelui, pură, fără niciun aditiv sau tratament – doar ceea ce este mai bun din natură!
Apa pură de izvor Devin este foarte slab mineralizată (doar 82 mg/l), cu un conținut foarte scăzut de cationi de sodiu (Na+). Acest fapt este extrem de important, în special pentru copii, dar și pentru adulții cu tensiune ridicată.
Pentru că sodiul reține apa în organism, devine astfel important ca etichetele apelor îmbuteliate să fie citite cu atenție, pentru a afla valoarea acestui element. Acest nivel scăzut de sodiu este unic și face ca apa pură de izvor Devin să fie potrivită pentru toate categoriile de public – de la nou născuți, la persoanele în vârstă. Apa pură de izvor Devin poate fi consumată pe perioade lungi de timp, spre deosebire de alte tipuri de apă minerală.
De asemenea, poate fi consumată în alternanță cu ape cu grade diferite de aciditate. Datorita calitatilor sale, apa de izvor Devin poate fi folosită si în alimentația copiilor de pana la 3 ani.
Apa pură de izvor Devin are un gust foarte bun și o puritate ireproșabilă, confirmată nu numai de experți în domeniu, dar și de Institutul Fresenius, autoritate incontestabilă la nivel european, cu sediul în Germania. În vecinătatea zonei de extragere a apei nu există platforme industriale, acest fapt fiind extrem de important pentru calitatea apei, care este strâns legată de puritatea aerului și a solului. Apa de izvor Devin nu conține micro-componente sau micro-organisme – este pura 100%!

ARTICOLE SIMILARE

Fertilitatea femeilor trecute de 30 de ani scade dramatic

realitatea

Cel mai tare MENIU de REVELION

realitatea

Încântă privirile tuturor cu mici cadouri și decorațiuni de Crăciun!

Tabu Tabu

Fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, afaceri cu virgine care-i calcă strugurii-n picioare

Dora Constantinovici

Bianca, jignita in ultimul hal: “O femeie gonflabila costa mai putin… “

Practica avortului în funcție de sex a făcut să dispară 23 de milioane de femei în toată lumea

Andreea Damian

Scrie un comentariu