Tabu
BEAUTY

Aplică acest amestec pe pielea de la subraț. Vei vedea rezultatele după numai o zi

Deodorantul natural este o alternativă sănătoasă la antiperspirantele din comerț, mai ales în cazul pielii sensibile, dar și persoanelor care doresc să evite toxinele pe care cele din urmă le conțin.

Cercetările anterioare au scos la iveală efectele dăunătoare ale deodorantelor asupra țesuturilor din piele.

Parabenii, formaldehida și triclosan sunt doar câteva din ingredientele dăunătoare ce se regăsesc în produsele din comerț, dar cel mai îngrijorător este aluminiul, element acuzat că ar favoriza apariția cancerului de sân.

Un studiu, publicat în Jurnalul de Biochimie Anorganică, a constatat că aluminiul din țesutul mamar a fost semnificativ mai mare în regiunile exterioare ale sânului. Deoarece aluminiul este o substanță genotoxică, se crede că este un posibil factor de risc care produce cancerul de sân.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a ă proteja de transpirație este să folosiți un amestec pe bază de bicarbonat de sodiu,  cel mai simplu deodorant natural pe care puteți să îl realizați în câteva minute acasă.

Ai nevoie de:

2 linguri de unt de shea

2 linguri de ulei de cocos

2 linguri de bicarbonate de sodium

Uleiuri esențiale (opțional)

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un deodorant natural, ajutând la combaterea transpirației. Atât untul de Shea cât și uleiul de cocos vă ajută să produceți un baton pe care să îl aplicați pe piele, fiind de asemenea delicate cu pielea dumneavoastră. Uleiul de cocos, de exemplu, oferă și o protecție antibacteriană, oferind în același timp hidratare.

Preparare

Topiți separate untul de shea și uleiul de cocos, apoi combinați-le cu bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine, apoi adăugați la alegere uleiuri esențiale. Turnați amestecul într-un tub, apoi dați-l la frigider pentru a se închega.

ARTICOLE SIMILARE

4 coafuri ideale pentru vremea călduroasă

Andreea Damian

Celebrity Make-up: Naomi Campbell

Un hairstilist dezvăluie cele 3 culori de păr la modă pentru toamna 2023

Andreea Damian

De când s-a retras din showbiz, Nadine s-a îngrăşat serios

Lana Del Rey se alătură echipei Jared Leto și Courtney Love pentru campania Gucci Guilty

realitatea

De ce este important să pui „pe pauză” rutina de îngrijire a pielii cel puțin o dată pe lună

Andreea Damian

Scrie un comentariu